Første steg
09.12.2016
Noen barnehager serverer kongekrabbe, mens andre ber barna ta med brødskiver hjemmefra. Tilbudene varierer mye. Men ingen grunn til panikk. - Det er viktigere med grønnsaker enn gourmetmat, sier matprofessor.
Barnehager med egen kokk som serverer mat i restaurantklassen, står i stor kontrast til brødskivene med leverpostei som mange barn får.
Men professor Lene Frost Andersen ved avdeling for ernæringsvitenskap ved Universitetet i Oslo, mener både foreldre og barnehageansatte kan ta det hele med stor ro.
GRØNNSAKER VIKTIGST
- Virkeligheten ved de fleste barnehagene, er at brødmåltidet står svært sterkt. Ut fra et folkehelseperspektiv er det dessuten langt viktigere å satse på grønnsaker til de små, enn på gourmetmat. Om barnehagene kjøper inn grønnsaker, potetskreller, en god kniv og noen skjærefjøler, er mye gjort. Det skal ikke den store investeringen, eller arbeidet til for å gjøre en viktig forbedring av barnas kosthold, sier Frost Andersen.
- KUTT HELMELKA
Professoren var med på å kartlegge matog drikketilbudet i private og offentlige barnehager både i 2005 og 2011, som er de siste undersøkelsene
Gå til medietMen professor Lene Frost Andersen ved avdeling for ernæringsvitenskap ved Universitetet i Oslo, mener både foreldre og barnehageansatte kan ta det hele med stor ro.
GRØNNSAKER VIKTIGST
- Virkeligheten ved de fleste barnehagene, er at brødmåltidet står svært sterkt. Ut fra et folkehelseperspektiv er det dessuten langt viktigere å satse på grønnsaker til de små, enn på gourmetmat. Om barnehagene kjøper inn grønnsaker, potetskreller, en god kniv og noen skjærefjøler, er mye gjort. Det skal ikke den store investeringen, eller arbeidet til for å gjøre en viktig forbedring av barnas kosthold, sier Frost Andersen.
- KUTT HELMELKA
Professoren var med på å kartlegge matog drikketilbudet i private og offentlige barnehager både i 2005 og 2011, som er de siste undersøkelsene


































































































