AddToAny

- Trenger et nytt tilskuddssystem som sikrer forutsigbarhet

- Trenger et nytt tilskuddssystem som sikrer forutsigbarhet
Nytt finansieringssystem for private barnehager og et uavhengig tilsynssystem er blant PBL-sjefens ønsker for det nye året.
Vi har spurt Anne Lindboe, administrerende direktør i PBL (Private Barnehagers Landsforbund), om hvilke saker hun tror kommer til å prege barnehageåret 2019, og hvilke forhåpninger hun har til det nye året.

- Hva vil du si var det viktigste som skjedde i barnehageåret 2018?

- Bemanningsnormen. Det å sikre at barna har nok voksne rundt seg er ekstremt viktig for at de skal være trygge og ha det bra i barnehagen, sier Lindboe.

- Samtidig er det utforendringer i forhold til at normen ikke er finansiert for de private barnehagene, sier hun, og peker på at tilskudd til private barnehager blir regnet ut fra to år gamle regnskap basert på kommunens utgifter til egne barnehager.

- Hva tror du kommer til å prege barnehagesektoren i 2019, og hva blir de største utfordringene?

BARNEHAGEÅRET 2019:

Vi har snakket med en rekke personer tilknyttet barnehagesektoren, og bedt dem komme med sine betraktninger rundt hva som blir viktig for se

Les mer

Flere saker fra barnehage.no

Det er blitt påvist svineinfluensa i en barnehage i Ås i Akershus. Barnehagen er ikke stengt, men kommuneoverlegen ber voksne og barn om å være ekstra renslige.
article_web barnehage.no 23.01.2019
- Nesten hver dag måtte vi inn og skifte på barn med en gang vi kom ut, fordi de var blitt våte, sier Kristin Rosvold (44). Etter tre år med testing, prøving og feiling i barnehagen hun pleide å jobbe, er hun endelig i mål.
article_web barnehage.no 23.01.2019
Sannsynligheten er stor for at man har et av de barna som er utsatt for seksuelle overgrep i sin barnehage. Da må man ta ansvar.
article_web barnehage.no 23.01.2019
Er norsknivået viktigere enn andre kompetanser, spør artikkelforfatteren.
article_web barnehage.no 22.01.2019
En mann i 40-årene er nå tiltalt for overgrep av et barn i barnehagen han jobbet.
article_web barnehage.no 22.01.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt