AddToAny

Trenger du å være synlig på jobb?

Trenger du å være synlig på jobb?
ALISA T. JENSEN er karrierecoach, foredragsholder og grunnlegger av HR EKSPERTENE. Hun har jobbet med LinkedIn i snart ti år og hjulpet tusenvis av mennesker og selskaper med å bruke nettverket for å nå sine karriere- og forretningsmål. I dag leder Alisa Linkedin Visibility Bootcamp i Norge og Europa.
Noen får flere muligheter enn andre, både internt og eksternt. Det er ikke en tilfeldighet og skyldes heller ikke naturtalent. Evnen til å tiltrekke seg mulighetene man vil ha, kan læres og brukes av alle.
De fleste vil si at deres innsats på jobb er sett og anerkjent - ellers hadde vi ikke vært der. Vi liker å tro at bra innsats og en god relasjon til leder er det som skal til for å bygge karriere. Gjør vi en god jobb, vil vi være først i køen for å få mer ansvar og høyere lønn, og stige i gradene. Det er dessverre ikke alltid slik. Plutselig blir noen andre spurt om å lede et spennende prosjekt, overta en viktig kunde, gi innspill til en mediesak eller se på en faglig utfordring som selskapet trenger å løse. Man blir jo glad på deres vegne, men kan sitte igjen med spørsmålet: Hvorfor spurte de ikke meg?
Stadig går mulighetene til den nest beste eller til noen som så ut til å ha havnet på riktig sted til riktig tid. Vi vet samtidig innerst inne at det ikke kan skyldes ren tilfeldighet. Det er imidlertid en ting disse «heldige» gjør annerledes enn andre. Derfor får de flere muligheter - både internt i selskapet og eksternt, eller når de er klare til å bytte jobb.
Hva er forklaringen på at noen får flere muligheter enn andre? Er det visse personlighetstrekk eller en smart strategi? Kan det læres, slik at de andre også kan bli mer «heldige»?
Ja, det kan det. Gjennom coachingsa
Gå til mediet

Flere saker fra Magma

Vi har alle vært der. August og studiestart. Spenningen, usikkerheten, bekymringen og gjensynsgleden.
Magma 22.09.2020
Skal du til topps i jobben, kreves det lidenskap, motivasjon og et positivt tankesett. Det viser fersk forskning fra NTNU.
Magma 22.09.2020
Sammendrag Denne artikkelen studerer et globalt økonomisk nettverk bestående av multinasjonale selskaper og på hvilken måte nettverket nedfelles i nordområdene.
Magma 22.09.2020
Prioriterte innsatsområder: • internasjonalt samarbeid • næringsutvikling • kunnskap • infrastruktur • miljøvern, sikkerhet og beredskap Miljøvern, sikkerhet og beredskap
Magma 22.09.2020
Ane Mengshoel liker best å dykke når hun er omgitt av tak og vegger. Naturopplevelsene både under vann og på land er helt unike, sier en av Norges ivrigste grottedykkere.
Magma 22.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt