AddToAny

Trådtrekkeren

I hele karrieren har Randi Stensaker prøvd å få litt mindre jobb og litt mindre ansvar. Nå regner hun med at hun vil lykkes. Etter 15 år som kartellsekretær går LO Stats grå eminense av med pensjon.
- Jeg synes ikke jeg er så veldig grå. Nei det er ikke en beskrivelse jeg liker.
Randi Stensaker ler, og flytter stolen hun sitter på lengre unna fotografen - for n-te gang.
For oss som har skrevet om tariffspørsmål i staten, og bare truffet Stensaker med brillene på nesen, bak en bunke notater og utredninger, har det ikke vært mye latter og moro. Det har vært harde tall og knappe kommentarer. Og når det har kommet lengre svar, har det vært detaljer og grundighet.
Vi har ikke fått være med på dansen til langt på morgenkvisten. For det er kanskje, bare kanskje, en ting 63-åringen fra Måløy liker mer enn en god hovedoverenskomstfloke; dansing i gode venners lag.

Siste dans. Mens den profesjonelle Stensaker har utøvd utholdenhet i forhandlinger med staten, har den private Randi holdt ut til den siste dansen. Hun innrømmer det glatt. Hun elsker swing. Både musikken og dansen.
- Jeg er nok en danseløve. Det jeg var ung var nok jeg den som danset lengst. Jeg husker jeg var på et NTL-kurs da jeg jobbet i Lånekassen. Da danset vi til klokken sju om morgenen, og så fortsatte vi på kurset, ler Stensaker.
Likevel; den nybakte pensjonisten er definitivt en grå eminense. I begrepets rette forstand. I Store norske leksikon står det: «...person som øver sterk innflytelse fra tilbaketrukket hold, skjult bak en annens ansvar; særlig brukt i politikken.»
Og Stensaker har øvd sterk innflytelse. I tariffoppgjør og særavtaleforhandlinger har hun hatt kontroll på tallene. Alle tallene. Og ved revisjon av Tjenestemannsloven, den som nå heter Lov om statens ansatte, hadde hun en fast hånd på rattet. Men å sole seg i glansen av resultatene har aldri vært Stensakers stil.
- Jeg liker ikke å snakke med journalister og bli tatt bilde av, ler hun, i de
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Posthornet

Den siste valgrunden i Mali slutten av april ble preget av frykt da landet trosset den blodige konflikten med jihadister og en viruspandemi på vei inn.
Posthornet 04.05.2020
Korona-pandemien stanser mye for tida. Men arbeidet med tariffavtale for ansatte i Bring Home Delivery gikk som planlagt. Avtalen er nå på plass, noe både leder Gerd Øiahals og distriktstillitsvalgt Marianne Nilsen fornøyd med.
Posthornet 04.05.2020
Da arbeidsplassene ble stengt ned, mistet mange rusavhengige en arena for selvkontroll. Hva nå?
Posthornet 04.05.2020
Sjåførene i de røde og grønne bilene har levert store mengder livsviktige varer i det siste. - Jeg har alltid likt jobben, men nå i koronatiden føler jeg meg ekstra stolt, sier Bjørn Storm Olsen.
Posthornet 04.05.2020
Vårens vakreste eventyr, som lønnsforhandlingene ofte kalles, er utsatt til høsten på grunn av koronapandemien. Krisesituasjonen preger fortsatt oss som fagforbund og selvfølgelig arbeidsplassene.
Posthornet 04.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt