Kjøttbransjen
22.08.2024
Hun er rå på pølser og i disse dager har hun jobbet hos bedriften Metervare på Sinsen i Oslo i to år. Nylig sikret Ester-Marie Kvålshagen svennebrevet som pølsemaker og det med «Meget godt» som karakter. For øvrig den aller første med den karakteren i Oslo-bedriften.
- Jeg har alltid visst at jeg vil jobbe med mat, men at jeg skulle ende opp som pølsemaker var ikke i mine tanker for få år siden. Men etter to år i Metervare som lærling, har jeg fått mer og mer sans for pølsemakeryrket. Nå kunne jeg ikke tenkt meg et annet yrke, sier Kvålshagen.
Mye inspirasjon
Selve svenneprøven, med seks timer praksis og åtte timer teori, ble avlagt på anlegget på Sinsen, for øvrig med kun kvinner som sensorer. Den nyslåtte svennen, Ester-Marie Kvålshagen, vil varmt anbefale flere som går matfag eller som har lyst til å jobbe med mat, å vurdere og bli pølsemaker.
- Dette yrket har alt - forutsatt at interessen for mat er tilstede. Hos Metervare har jeg fått mye inspirasjon og ikke minst tilegnet meg viktig kunnskap fra kokker og dyktige fagfolk. Jeg ser derfor for meg en lang og spennende yrkeskarriere i denne bedrif
Gå til medietMye inspirasjon
Selve svenneprøven, med seks timer praksis og åtte timer teori, ble avlagt på anlegget på Sinsen, for øvrig med kun kvinner som sensorer. Den nyslåtte svennen, Ester-Marie Kvålshagen, vil varmt anbefale flere som går matfag eller som har lyst til å jobbe med mat, å vurdere og bli pølsemaker.
- Dette yrket har alt - forutsatt at interessen for mat er tilstede. Hos Metervare har jeg fått mye inspirasjon og ikke minst tilegnet meg viktig kunnskap fra kokker og dyktige fagfolk. Jeg ser derfor for meg en lang og spennende yrkeskarriere i denne bedrif