AddToAny

Thomas Breen

Det er en praktiker med politisk erfaring og påvirkningskraft som har inntatt direktørstolen i et heller beskjedent kontor hos Norsk Vann på Hamar.
Den tidligere stortingsrepresentanten, 46-åringen Thomas Breen, innrømmer åpent at han har sovet i timen når det gjelder vannbransjens funksjon og utfordring. Men nå har han våknet og setter på vekkerklokka både for politikere og media.

AUF, ULV OG SAU
Breen er stolt av sine røtter. Han kommer fra den lille Østerdalskommunen Folldal, med snaut 1.600 innbyggere. Her vokste han opp med en gruvearbeider og fagforeningsmann til far og hjelpepleier og tillitsvalgt til mor. Faren, Terje Breen, dro i gang AUF i Folldal og unge Thomas ble aktiv i organisasjonen i tenårene, inntil Hedmark AUF vedtok støtte til ulv på bekostning av sau.
- Det vedtaket førte til utmelding. Ikke fordi jeg er imot ulv, men fordi jeg også er
for sau, forteller han med et skjevt smil. Ulv og sau har hatt langt større fokus enn vann og avløp i Østerdalen.
Etter fullført utdannelse og noe jobbing ute kom Breen tilbake til hjemkommunen og ble raskt trukket inn i lokalpolitikken, der han til slutt endte opp som varaordfører med en godtgjørelse på 10.000 kroner i året. I dag er Breen bosatt i Hamar, bare en fem minutters sykkeltur fra sin nye arbeidsplass. Han kom fra stillingen som fylkesråd for næring i Hedmark fylkeskommune og har vært sentral i arbeidet med sammenslåing til nye Innlandet fylke og realisering av det grønne skiftet i en region der skog- og jordbruk står sterkt.

LANG POLITISK ERFARING
Det er først og fremst den politiske erfaringen styret i Norsk Vann festet seg ved da de valgte å ansette den aktive Arbeiderparti-politikeren med åtte år på Stortinget. Her har han erfaring både fra justiskomite, finanskomite og leder av AP sin fraksjon i helsekomiteen. Det ble deretter en fireårs periode som fylkesråd i Hedmark Fylkeskommune, en fylkeskommune med parlamentarisk styringsmodell. Han kan også vise til to års innsats i rådmannsstaben som samfunns og næringsutvikler i Rendalen kommune. Av utdannelse er Breen tømrer og har yrkesskole og teknisk fagskole innen husbygging, der det meste handlet om salgog byggeledelse. Breen mener han gjennom sine mange år i poltikken først og fremst har sin styrke i strategisk kommunikasjon. Det betyr at den nye direktøren vil framstå som en lagbygger der han ønsker seg en aktiv faggruppe rundt seg.

LITEN KUNNSKAP OM NORSK VANN
Breen hadde egentlig ingen tanker om å skifte beite, men ble kontaktet av bemanningsbyrået som Norsk Vann benyttet for å finne sin nye direktør.

- Jeg visste egentlig svært lite om hva Norsk Vann drev med, og
Gå til mediet

Flere saker fra VVS Aktuelt

AKTUELLE PROSJEKTER: Øygarden kommune, ved Øyvar AS, utlyser konkurranse om rammeavtale på VA-rådgivning.
VVS Aktuelt 28.09.2020
En betydelig del av all omsetning i byggebransjen i Osloområdet er direkte kriminell. - Arbeidslivskriminalitet har et større omfang enn vi liker å tro, sier prosjektleder Lars Mamen i Fair Play Bygg Oslo.
VVS Aktuelt 28.09.2020
- Det er gøy å se at det er så mange lærevillige mennesker der ute. Jeg er overbevist om at bad og våtrom i fremtiden er i trygge hender.
VVS Aktuelt 25.09.2020
Når Grønn Byggallianse inviterer til Årets grønne driftskonferanse 2020 i smittevernvennlig format - kort og digitalt - loves et tettpakket og tidsaktuelt program.
VVS Aktuelt 25.09.2020
Solcelleanlegget på Citycons kjøpesenter Down Town i Porsgrunn har levert 30 prosent mer energi enn forventet.
VVS Aktuelt 25.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt