Norsk Landbruk
22.02.2024
- For de fleste som driver med melk- og kjøttproduksjon utgjør grovfôret den største produksjonskostnaden. Å produsere nok og riktig grovfôr på en kostnadseffektiv måte betyr utrolig mye for totaløkonomien i produksjonen. Med NLR Grovfôrstrategi får du god hjelp til akkurat det.
Det sier Franz Anders Bakken, som var rådgiver på pilotprosjektet NLR Grovfôrstrategi i 2023. Petter Hattestad var en av bøndene Franz Anders samarbeidet med.
- Det å ha ekstra fokus på grovfôrproduksjonen, sett i lys av de enorme kostnadene det er med å produsere grovfôret, tror jeg vil være lønnsomt for de aller fleste. Jeg har bare positive erfaringer fra NLR Grovfôrstrategi og nå gleder jeg meg til å være med en runde til, sier Petter entusiastisk.
Motstrøms gårdbruker for framtida
Petter og samboeren overtok hans hjemgård i januar 2020. Gården ligger på Vingrom i Lillehammer kommune, høyt og fritt over Mjøsa. Det driftige paret har etter overtakelsen tatt det uvanlige valget å starte opp igjen med melkeproduksjon.
- Da vi overtok var det en veldig god kjøttfebesetning på gården. Melkeproduksjonen var avsluttet. Vi gikk noen runder med oss selv, så på hvilke tilskudd som fantes, og bestemte oss for å starte med melkeproduksjon fra januar 2024. Det er kanskje litt motstrøms, men vi ønsker å satse, forteller Petter.
Nå har de 185 tonn i kvote i tillegg til 45 mordyr med ammeku og full oppfôring av ungdyr. De driver grasproduksjon på både egen og leid jord, og Petter er opptatt
Gå til mediet- Det å ha ekstra fokus på grovfôrproduksjonen, sett i lys av de enorme kostnadene det er med å produsere grovfôret, tror jeg vil være lønnsomt for de aller fleste. Jeg har bare positive erfaringer fra NLR Grovfôrstrategi og nå gleder jeg meg til å være med en runde til, sier Petter entusiastisk.
Motstrøms gårdbruker for framtida
Petter og samboeren overtok hans hjemgård i januar 2020. Gården ligger på Vingrom i Lillehammer kommune, høyt og fritt over Mjøsa. Det driftige paret har etter overtakelsen tatt det uvanlige valget å starte opp igjen med melkeproduksjon.
- Da vi overtok var det en veldig god kjøttfebesetning på gården. Melkeproduksjonen var avsluttet. Vi gikk noen runder med oss selv, så på hvilke tilskudd som fantes, og bestemte oss for å starte med melkeproduksjon fra januar 2024. Det er kanskje litt motstrøms, men vi ønsker å satse, forteller Petter.
Nå har de 185 tonn i kvote i tillegg til 45 mordyr med ammeku og full oppfôring av ungdyr. De driver grasproduksjon på både egen og leid jord, og Petter er opptatt


































































































