AddToAny

- Teppebransjen feilinformerer bevisst

- Teppebransjen feilinformerer bevisst
Nei, det finnes ikke tepper som kan rense luften. Overlege Jan Vilhelm Bakke i Arbeidstilsynet mener teppebransjen bevisst fordreier forskningen når de hevder at tepper gir et like godt inneklima som glatte gulv.
- I 20-30 år nå har helsemyndighetene gitt klare anbefalinger om at teppegulv ikke er anbefalt, verken på arbeidsplasser, skoler eller i boliger. Likevel legges det stadig teppegulv i kontorlandskaper, fordi teppebransjen viser til såkalt forskning om at teppene er «allergivennlige» og til og med renser luften. Dette stemmer på ingen måte, sier Bakke i Arbeidstilsynet.

Han anklager teppebransjen for uredelig markedsføring, og at de viser til forskning basert på tvilsomme kilder og fordreier forskningsresultater for å selge sine produkter.Blir ikke like rent. Problemet med å bruke tepper på gulvet er for det første at du aldri får et teppegulv like rent som et glatt gulv.

- For å kunne få et teppegulv tilfredsstillende rent, må det brukes tre-fire ganger så mye penger på renholdet, sammenlignet med et rom med glatt gulv. Og det blir i praksis ikke gjort, sier Bakke, og viser til studier gjort av seniorforsker Steinar Nilsen ved Sintef Byggforsk.

Fra teppebransjen er det blitt hevdet
Gå til mediet

Flere saker fra AstmaAllergi

Hender det at du reagerer på parfyme eller sterke lukter? Da er du ikke alene. En spørreundersøkelse utført i september 2021 viser at hele fire av ti har opplevd ubehag på grunn av andres bruk av parfyme eller parfymerte produkter. - Plagene er ekte og ikke noe du innbiller deg, sier psykologspesialist Jude Nicholas.
AstmaAllergi 25.03.2022
En av NAAFs mange oppgaver er å veilede forbrukere i valg av produkter med minst mulig helserisiko. Hvis et produkt bærer logoen fra Asthma Allergy Nordic, skal du være trygg på at det er et helsevennlig alternativ.
AstmaAllergi 25.03.2022
AstmaAllergi 25.03.2022
AstmaAllergi 25.03.2022
AstmaAllergi 25.03.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt