AddToAny

Takstein - betong eller tegl?

Vedlikehold Betongstein er jevnt over rimeligere enn tegl, men tegl har lengre holdbarhet. Hva bør man velge?
Rikke Åserud Foto: Rikke Åserud

Taket utsettes for mange påkjenninger gjennom året: Stekende sol, fossende regn, snø, vind, sludd, hagl. Det sier seg selv at det må tåle en støyt, men det skal jo også se pent ut og passe ikke bare til huset, men også til nabolaget og stilen der. For mange betyr det siste elementet at man ikke har så mange valg: Det blir takstein, som naboen. Men bør man velge betong eller tegl?

225 000 husstander drar nytte av medlemsfordelene i Huseierne. Klikk her for å bli medlem, du også!

Pris og levetid

- Hovedforskjellen på de to er pris og levetid. En glasert teglstein har generelt lenger levetid enn betongstein, men betong ligger på rundt en tredel av prisen til tegl. Glasert tegl beholder også utseendet over tid i noe større grad enn betongstein, sier daglig leder Stein Hansen hos taksteinleverandøren Benders. Mens glasert teglstein holder på glansen år etter år, vil betongstein over årene bli slipt av vær, vind og elde, slik at den får noe mer patina.

- Denne nedslipingen vil selvsagt ikke ha noe å si for steinens egenskaper. Det er et svært tynt sjikt som forsvinner på denne måten, så det har ikke noe å si for eksempel for tettheten, sier Hansen.

Undertaket

Det er vanlig at både teglstein og betongstein selges med 30 års garanti som gjelder

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Styrene må godta de nye reglene om at det er lov å leie ut leiligheter i sameier og borettslag. Men Huseiernes advokat Annita Magnussen har noen tips til hvordan styrene bør sørge for en viss oversikt.
Hus & Bolig 29.01.2020
Å ta vare på det vi har og å få det til å vare så lenge vi kan var et ideal som nå er på vei tilbake. Kjøkken er ikke et unntak. Det kan kanskje være ditt grønne bidrag i år?
Hus & Bolig 29.01.2020
Du får fradrag for kostnadene til utleie når du leier ut skattepliktig. Samle kvitteringene nå, så har du alt klart til skattemeldingen i mars og april.
Hus & Bolig 27.01.2020
Festglade feriegjester som kommer og går kan være koselig, men kanskje ikke om de dominerer bomiljøet fullstendig. Nå skal det bli lettere å ivareta et godt bomiljø og vanskeligere å spekulere i korttidsutleie.
Hus & Bolig 23.01.2020
Hvordan kan du bo litt grønnere? I mange tilfeller kan du spare både miljø og penger på å legge om på vanene.
Hus & Bolig 21.01.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt