AddToAny

Takler vi våre nye smarte hjem?

Bolig Nordmenn er et folkeslag som er vant til å ta i bruk ny teknologi i hjemmet, men de siste årene har det eksplodert. Er vi rustet til å møte den nye smarte hverdagen i hjemmet?
Dag Erik Kongslie Foto: Gerd Altmann/ Pixabay

Først

Norske hjem blir «smartere» og mer tilkoplet, og hele 79 prosent av befolkningen mener de mestrer og har oversikt over de smarte produktene vi omgir oss med. Det viser en ny undersøkelse gjennomført av SIFO/OsloMet. Dessuten føler 78 prosent at deres egne smarte produkter og tjenester er trygge. Bare en to av ti mener de trenger mer kunnskap og verktøy for å håndtere smarthjemmet per i dag, mens et liteflertall, ca 58 prosent, mener de er godt nok rustet til å håndtere «smartrevolusjonen» og utviklingen av tingenes internett også i fremtiden.

Bli medlem i Huseierne og få fem utgaver av Hus & Bolig med nyttig boligstoff.

- Å sammenligne for eksempel min barndom med den mine barn lever i dag er vanskelig. De omgir seg med teknologi som for dem er en del av hverdagen, mens fasttelefonen og rask ISDN-linje var det nærmeste jeg kom «tech». Samfunnet er totalt endret og det går i en

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Styrene må godta de nye reglene om at det er lov å leie ut leiligheter i sameier og borettslag. Men Huseiernes advokat Annita Magnussen har noen tips til hvordan styrene bør sørge for en viss oversikt.
Hus & Bolig 29.01.2020
Å ta vare på det vi har og å få det til å vare så lenge vi kan var et ideal som nå er på vei tilbake. Kjøkken er ikke et unntak. Det kan kanskje være ditt grønne bidrag i år?
Hus & Bolig 29.01.2020
Du får fradrag for kostnadene til utleie når du leier ut skattepliktig. Samle kvitteringene nå, så har du alt klart til skattemeldingen i mars og april.
Hus & Bolig 27.01.2020
Festglade feriegjester som kommer og går kan være koselig, men kanskje ikke om de dominerer bomiljøet fullstendig. Nå skal det bli lettere å ivareta et godt bomiljø og vanskeligere å spekulere i korttidsutleie.
Hus & Bolig 23.01.2020
Hvordan kan du bo litt grønnere? I mange tilfeller kan du spare både miljø og penger på å legge om på vanene.
Hus & Bolig 21.01.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-media transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt