AddToAny

Sykehjem har et tak på antall senger, men i hjemmetjenesten er taket høyere

Sykehjem har et tak på antall senger, men i hjemmetjenesten er taket høyere
Jeg har de siste ukene vært på besøk i flere kommuner hvor vi har prioritert arbeidsplassbesøk i hjemmetjenesten. De jeg møter der er både sinte, frustrerte og lei seg. Alle er enige om at de menneskene som har lyst til å bo hjemme, selv om man har kommet opp i en høy alder, og har en diagnose eller to, skal ha rett og lov til det. Men nå mener hjemmesykepleiens «hvite engler» at nok er nok.
Personalet er helt nedkjørt og pasientene sitter den aller meste av tiden alene. Det brukes stoppeklokke slik at hjemmebesøkene blir kortest mulig. Det lages vedtak som er for knappe. Det sees mer og mer på diagnosen om besøket skal ha ti eller femten minutter, enn det sees på hele mennesket.

Jeg tillater meg og bruke ett litt slit sitat: storfe har lovpålagte regler for hvor mye frisk luft de skal ha i løpet av året, det har ikke mennesket! I sykehjem har man et tak, det vil si når alle senger er opptatt, er det faktisk fullt, men i hjemmesykep
Gå til mediet

Flere saker fra Helsefagarbeideren

Landmo omsorg- og rehabiliteringssenter kartlegger nytten av å bruke servicevert. De baserer seg på Lean-metodikk, som er en tenkemåte for å forbedre tjenestekvaliteten.
Helsefagarbeideren 22.11.2021
Boken er skrevet av Janne Bromseth og gir nyttig kunnskap til hvordan ansatte i eldreomsorgen kan møte mennesker på en ikke-diskriminerende og inkluderende måte.
Helsefagarbeideren 22.11.2021
Helsefagarbeideren 22.11.2021
Resultater viser at stengte dagsenter og reduksjon i hjemmetjenesten førte til at personer med demens mistet i gjennomsnitt 20,5 timer offentlig omsorg per måned.
Helsefagarbeideren 22.11.2021
For arbeidsplasser som ønsker å sette fokus på kjønns- og seksualitetsmangfold, finnes både åpent tilgjengelige nettressurser og kurs, gjennom Foreningen Fri. Kurs, workshops og foredrag
Helsefagarbeideren 22.11.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt