Dagligvarehandelen
13.09.2016
Bruken av Keep It-indikatoren på utvalgte ferskvarer i testbutikker på Østlandet har redusert svinnet med 24 tonn i Rema.
Keep It ble lansert i butikk i 2012 og er utviklet av forskningsmiljøet på Ås. Selskapet som utviklet systemet het tidligere Time Temp, nå Keep It Technologies.
I norsk dagligvarehandel er det bare Rema som bruker systemet. Der er det tatt i bruk på fisk og en del varianter av ferskt kyllingkjøtt - varer der folk er spesielt opptatt av holdbarheten. I dag har Rema 27 produkter med Keep It-indikatorer på.
Trygghet - Vi har tatt det i bruk for å sikre kvaliteten slik at kundene kan være trygge på at produktet de kjøper er fullt holdbart, sier kategoridirektør Ole Førre Skogstø.
- Når kundene ser en disk med laksefileter der noen har en lang sort strek og noen en kortere, vil vel alle velge den lengste?
- Noen tenker nok slik, men i det store og hele fungerer dette som en regulær datostempling. Det vi imdlertid se
Gå til medietI norsk dagligvarehandel er det bare Rema som bruker systemet. Der er det tatt i bruk på fisk og en del varianter av ferskt kyllingkjøtt - varer der folk er spesielt opptatt av holdbarheten. I dag har Rema 27 produkter med Keep It-indikatorer på.
Trygghet - Vi har tatt det i bruk for å sikre kvaliteten slik at kundene kan være trygge på at produktet de kjøper er fullt holdbart, sier kategoridirektør Ole Førre Skogstø.
- Når kundene ser en disk med laksefileter der noen har en lang sort strek og noen en kortere, vil vel alle velge den lengste?
- Noen tenker nok slik, men i det store og hele fungerer dette som en regulær datostempling. Det vi imdlertid se