AddToAny

Superstjernen i grovbrød er kostfiber

Superstjernen i grovbrød er kostfiber
Etter julens deilige fråtsing går vi inn i et nytt år med nye muligheter der helse og sunnhet står øverst på agendaen for veldig mange. Januar er trolig tiden det ropes høyest om dietter og kurer for et bedre liv med en penere kropp. Alle er på, både fagfolk og selverklærte eksperter proklamerer hva som er sunt.
I denne støyen og ernæringsprekingen, hva er det vi kan tilby den forvirrede forbrukeren med én tanke i hodet: «Spis mat som er bra for helsen». Matvalget bør imidlertid ikke kreve for mye, da ryker forsettet like fort som det ble til. Svaret er enkelt og ganske selvsagt; spis mer grovbrød! I motsetning til mange andre overfladiske råd er dette et helseråd for livet - av mange grunner. Og superstjernen i grove brød og kornprodukter er kostfiber.

Kostfiber, også bare kalt fiber, er en samlebetegnelse for komplekse karbohydrater som ikke brytes ned i tynntarmen. Dermed er det ikke for å tilføre kroppen energi at vi bør spise fiber, men for alle de andre virkningene fiber har i kroppen fra ende til slutt.



Frisk med fiber

Helsegevinsten starter allerede i munnen. Fiberrik mat medfører mer tygging, det øker spyttutskillelse i munnen. Spytt virker rensende på tennene og forebygger hull. I mage og tarm fyller fiber godt og forlenger matens oppholdstid i systemet. At maten passerer langsommere gjennom kroppen øker metth
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

- Veldig gledelig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe om det økende søkertallet til yrkesfag. Mer enn 34.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Før påske la regjeringen frem forslag til ny opplæringslov. Utkastet skapte usikkerhet rundt opplæringskontorenes mulighet til å være part i lærekontrakten.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Det ypperste av råvarer og håndverksbakst i særklasse. De norske bakerne som var med på bakerisafari i København, fikk en inspirerende opplevelse!
Baker og Konditor 09.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt