AddToAny

Styrets ansvar: Personopplysninger må behandles varsomt

Hvordan skal styret i borettslag og sameier forvalte personopplysninger? Huseiernes ekspert på boligselskaper, advokat Annita Magnussen, gir deg svar her.
Noen av spørsmålene som kommer inn til Huseiernes juridiske avdeling handler om personopplysninger. Her er noen eksempler på hva som kan dukke opp av problemstillinger som har å gjøre med taushetsplikt i sameier og borettslag:

«Sameiet der jeg bor har gitt personopplysninger oss beboerne til en tv- og internettleverandør som nå bruker det til å spisse salg av tjenester. Har de egentlig lov til det?»

«Jeg har bedt om en liste over alle som eier bolig her, kan styret nekte å gi ut det?»

«På årsmøtet ble det snakket om en seksjonseier som skylder en masse fellesutgifter, men jeg finner ikke navnet i referatet. Har jeg ikke rett til å vite hvem dette er?»

Regulert i borettslagsloven og personopplysningsloven

Det er forskjell på borettslag og sameier når det kommer til taushetsplikt.

I borettslag er taushetsplikten lovfestet. Det står i boretts

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Boligeier har en lovfestet eiendomsrett i lufta over eiendommen så langt man har en berettiget og saklig interesse av å ha det. Men hva betyr det i praksis? Det skal vi forsøke å forklare.
Hus & Bolig 30.01.2023
Når luftvarmepumpa plasseres på veggen ute, er det spesielt én ting det er viktig å ta hensyn til. Særlig om vinteren blir det tydelig.
Hus & Bolig 25.01.2023
RENTEOVERSIKT: Fradraget for Boligsparing for unge - BSU - er halvert i 2023. Betyr det at du bør la være å spare i BSU? Nei, er Huseiernes råd. Ordningen er fortsatt god, og de som skal på boligjakt trenger egenkapital.
Hus & Bolig 23.01.2023
Regjeringen har besluttet at de som bor fast i fritidsbolig også skal få strømstøtte, vel å merke hvis de ikke eier en annen bolig i tillegg. Men vær obs på at langt fra alle får etterbetalt!
Hus & Bolig 23.01.2023
Hva kan du ta i husleie, når kan husleien settes opp - og ikke minst, hvor mye kan du øke husleien med? Vi har samlet de vanligste spørsmålene som våre utleieeksperter får om husleieregulering.
Hus & Bolig 19.01.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt