NNN-arbeideren
07.02.2018
Student Jan Tore Stokke (32) anbefaler yrkesfaglærerutdanningen innen restaurant- og matfag. Som amatørskuespiller mener han derimot det er viktig å gå litt sulten.
Stokke driver Kirkebyfjellet Konferansesenter med sju-åtte ansatte i fjellbygda Meråker nord i Trøndelag. Den kokkeutdannede unge herremannen ønsker å ha enda flere strenger å spille på, og bestemte seg like godt for å kaste seg uti den treårige yrkesfaglærerutdanningen innen restaurant- og matfag ved NTNU i Trondheim.
Jeg har stått mye på kjøkkenet, så jeg kan å lage mat. Men jeg har aldri lært så mye om prosesser som ligger «bak», om hva som skjer når ostemassen skiller seg fra myseproteinet, for eksempel. Det høres kanskje vanskelig ut, men det er utrolig nyttig for en som jobber med mat til daglig, forteller Stokke.
-
Hungersmarsjen
Dagen før vi møtes har han spilt inn «fjernsynsteater» i et fjøs; ikledd hvit meierifrakk forklarer han hvordan syrefelling i osteproduksjonen skjer. En obligatorisk innlevering på studiet har altså blitt til en drøye sju minutter lang film. Stokke liker nemlig
Les opprinnelig artikkelJeg har stått mye på kjøkkenet, så jeg kan å lage mat. Men jeg har aldri lært så mye om prosesser som ligger «bak», om hva som skjer når ostemassen skiller seg fra myseproteinet, for eksempel. Det høres kanskje vanskelig ut, men det er utrolig nyttig for en som jobber med mat til daglig, forteller Stokke.
-
Hungersmarsjen
Dagen før vi møtes har han spilt inn «fjernsynsteater» i et fjøs; ikledd hvit meierifrakk forklarer han hvordan syrefelling i osteproduksjonen skjer. En obligatorisk innlevering på studiet har altså blitt til en drøye sju minutter lang film. Stokke liker nemlig


































































































