AddToAny

Strukturert grønnsakoptimist

Strukturert grønnsakoptimist
ØSTRE TOTEN: Petter Gjestvang driver stort med grønnsaker i mjøskanten sammen med faren Per Odd Gjestvang. Med volumproduksjon som grunnmur er han opptatt av at produksjonen må være forbrukerrettet og innovativ.

Det går mer eller mindre i ett hele året på Vang gård i Totenvika.

- I vintersesongen har vi mellom fem og ti personer som sysler med oppal av småplanter i drivhusene, pakking, ordremottak og vedlikehold av utstyr. Når vekstsesongen drar i gang for alvor, har vi mellom 20 og 30 personer i arbeid, forteller Petter.

Som eldst av tre brødre returnerte Petter Gjestvang fra en karriere i Forsvaret til sesongen 2015-2016, og tok da over gulrotproduksjonen som gikk på fjerde året. I tillegg er han av daglig leder, far Per Odd, tildelt stillingen som pakkeri- og teknisk leder for resten av drifta på gården.

NOE FOR ENHVER

Vang gård er store produsenter av både purre, løk og kål. Og da snakker vi ikke om én sort av hver.

- Vi dyrker gul, rød og hvit kepaløk, og i tillegg har vi en sort som heter Exibition. Den kalles for salatløk i butikken, og vi pakker den i film én og én. Salatløken har faktisk vært i jorda her siden 1995, men det er først nå i det siste at forbrukerne har fått opp øynene for den, sier Petter.

På purre er de en av de største produsentene i landet. Det betyr noe sånt som at det fjor ble dyrket mellom 400 og 450 tonn purre på jordene rundt gården. Purresesongen går omtrent året rundt. Det er arbeidsomt, men også veldig kjekt for en som ønsker å tilby nordmenn norske grønnsaker mesteparten av året.

- Det er om å gjøre og komme i gang så tidlig som mulig. Vi høster fra midten av juli og ut november, noe som betyr at vi som

Gå til mediet

Flere saker fra Norsk Landbruk

Bestillingsløsninga for fjøskort er nå flyttet fra Tines medlemssider og over til «Min side» på Genos nettside. Her kan du endre bestillingsmåned, antall sett eller avbestille.
Norsk Landbruk 19.09.2024
- Gjeninnføringa av Harmoni Verpehonnør gjør at vi kan tilpasse fôringsregimet til de endringene vi opplever hos dagens hybrider, skriver Norgesfôr på sine sider.
Norsk Landbruk 19.09.2024
En ny rapport hevder at melk, egg og kjøtt fra klonede dyr, snart kan bli tilgjengelig i Canada, uten at forbrukerne vet det. Dr.
Norsk Landbruk 19.09.2024
Norsvins storsatsing, Delta Norge, er i gang. Nå er de første rånene satt inn i rånetest, og én av de to nye dyrebilene er i drift.
Norsk Landbruk 19.09.2024
For første gang på åtte år har det vært en liten økning i antall slaktede griser i Tyskland. I løpet av de første seks månedene av 2024 ble 21,9 millioner griser slaktet i svineland nummer to i EU.
Norsk Landbruk 19.09.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt