AddToAny

Stortinget vedtok Erna Solbergs historiske innstramming i abortloven

Natt til fredag vedtok Stortinget en innstramming som utgjør den første endringen av norsk abortlov på 40 år. Fagforbundet-leder Mette Nord mener dette er en del av en politikk som svekker kvinners rettigheter.
Diskusjonen på Stortinget foregikk torsdag i timevis. Stortingets vedtak innebærer at kvinner som er gravide med flerlinger, og som ønsker å fjerne noen av fostrene, må få saken behandlet i en nemnd.

105 stemte for vedtaket, 64 mot.

- Trekker i feil retning

Fagforbundets leder, Mette Nord, gikk torsdag ettermiddag i demonstrasjonstog mot endringen i abortloven.

- Denne lovendringen reverserer likestillingsarbeidet i Norge og svekker kvinners rettigheter, sier hun og retter harde skyts mot KrF.

I regjeringsforhandlingene på Granavolden fikk KrF gjennomslag for at endringer i abortloven. Det sikret dem en plass i den blåblå flertallsregjeringen. Det gjør Nord bekymret.

- Man har fått et veldig konservativt parti inn i regjeringen. KrF forherliger en familiepolitikk hvor mor er hjemme. Når det er framstillingen av den vellykkede familien, det er som å gå 40-50 år tilbake i tid. De gir kvinner dårlig samvittighet for å ikke være hjemme. Dette er ikke min verden, sier hun og mener at innstrammingene i abortloven er en del av denne politikken.

- I sum trekker dette i feil retning.

Skuffet over Sp

Voteringsoversikten viser

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

Derfor stemmer jeg Arbeiderpartiet. Organisasjonssekretær i Fagforbundet Trøndelag og medlem i forbundsstyret
Fagbladet 22.07.2019
Tre av ti er fortvilet over sykehjemsmaten til de eldre, viser en undersøkelse fra Forbrukerrådet. Sykehjemsmaten i landet har lenge vært et tema som har opptatt mange.
Fagbladet 22.07.2019
Pusten kan påvirke rensingen av hjernen, som kan ha betydning for sykdommer som Alzheimer og Parkinson. - Vi har spinalvæske rundt hjernen som blant annet beskytter hjernen vår mot støt.
Fagbladet 22.07.2019
Åtte år etter 22. juli 2011 har mange skoleelever et fraværende forhold til terrorangrepet og tankegodset bak, mener forsker. De berørte peker på flere årsaker.
Fagbladet 22.07.2019
Det er et paradoks at en arbeidstaker som stjeler fra sin arbeidsgiver vil bli straffet med bøter og fengsel i inntil seks år, mens arbeidsgivere som stjeler fra sine ansatte ikke vies noen form for oppmerksomhet i straffeloven.
Fagbladet 22.07.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt