AddToAny

Store utfordringer i liten kommune

Store utfordringer i liten kommune
Det er travle dager for fagsjefer i små kommuner. Hjartdal kommune i Aust-Telemark, med sine 1600 innbyggere, er et godt eksempel på ei levende bygd der ildsjeler holder hjulene i gang både på drift og utbygging.
Derfor takket Byggfakta ja til å bli bedre kjent med hverdagens utfordringer da fagsjef for drift og utbygging i Hjartdal kommune, Morten Sæther (58), etterlyste reportasjer også fra bygde-Norge i våre fagblader.Fagsjefen i Hjartdal er ansatt i 100 prosent stilling og har et omfattende arbeidsfelt: Vann og avløp, kommunale veier, kommunale bygg og eiendommer, bilpark, renhold og renovasjon, kommunale avgifter, vaktmestertjenester og kommunal nybygging/ utbygging. Morten Sæther klager ikke over arbeidspresset. Han gleder seg til hver eneste dag på jobb, nettopp fordi oppgavene er så allsidige.MANGE PROSJEKTER

Morten Sæther ramser opp en rekke prosjekter han håndterer dette året. Tilkobling av vann til et boligområde i kommunesenteret Sauland. Rehabilitering av renseanlegget i Sauland er også påbegynt. Videre er Sæther prosjektleder for rehabiliteringsarbeider ved Tuddal barneskole og Hjartdal skole, avdeling Kirkekretsen. Sæther har lagt ut et anbud på vaskeritjenester og en rekke andre mindre prosjekter. I tillegg skal han følge opp daglig drift av det som i en vanlig kommune betegnes som teknisk etat.

- Det går med mye tid når vi må i ulike prosjektmøter, enten det er i Oslo, Notodden eller Porsgrunn. Noen møter kan vi selvsagt ta som telefonkonferanser, men ikke alle er egnet for dette, mener en travelt opptatt Morten Sæther. Tid for faglige seminarer og konferanser over flere dager er nesten umulig å få innpasset i kalenderen. Slik er det for en rekke kolleger rundt om i mindre kommuner, mener Sæther.EN SPENNENDE JOBB

Med lang fartstid i det private næringsliv og mange reisedøgn var det et ønske fra familien at Sæther skulle finne seg jobb i hjemkommunen. Morten Sæther var klar i sin oppfatning om at en jobb i offentlig sektor var lite inspirerende og ganske så «sirumpa». Likevel søkte han jobben som fagsjef for drift og utbygging, og allerede etter et år i stillingen konkluderte han med at dette var den mest spennende jobben han noensinne har hatt. Nå har han fire år bak seg, og håper han kan gjøre nytte for
Gå til mediet

Flere saker fra Byggfakta

Bygg- og energiteknikkstudentene på OsloMet får nå et toppmoderne digitalt laboratorium innen bygg- og anleggsteknikk, bygningsteknologi og bærekraftig design.
Byggfakta 07.09.2021
Inspirert av Hurricane SpaDusj 90×90 lanserer Norwegian SpaBad markedets mest innovative dusj-søyle med en takdusj på hele 600 mm. Søylen er produsert i ett helt stykke i kompositt og føles massiv.
Byggfakta 07.09.2021
Det eksisterer et moderne slaveri i norsk arbeidsliv. Bygg og anlegg er spesielt utsatt. Trolig omfatter moderne slaveri 9000 personer, og mange av disse kan offisielt være arbeidsinnvandrere med minimal rettssikkerhet.
Byggfakta 07.09.2021
Weland universalrekkverk er et fleksibelt rekkverk som egner seg godt innen industrien, men som også er å få med barnesikring.
Byggfakta 07.09.2021
Arbeidet med å forberede byggingen av «tvillingen» til Grenlandsbrua begynner i uke 33.
Byggfakta 07.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt