AddToAny

Store ambisjoner

Hvordan står det egentlig til med norsk møbel- og interiørdesign i Norge og i utlandet i dag? Skapes det nok oppmerksomhet rundt norsk design og designindustri? Og hvor enkelt er det egentlig å få seg jobb som nyutdannet møbeldesigner?
Slike spørsmål har Samarbeidsrådet for møbel- og interiørdesign (SMI) stilt under frokostmøtene de har arrangert hos Doga det siste halvåret. Målet med møtene er å løfte norske designere, norsk design og norsk designindustri. Sistnevnte skal nemlig doble sin eksport innen 2030, og da trengs det en sterk designindustri som skal utføre jobben. Men er industrien klar for jobben?

BRANSJEINITIATIV

SMI er et forum for designere, organisasjoner, produsenter, virkemiddelapparater og utdanningsinstitusjoner som sammen jobber for å fremme norsk møbel- og interiørdesign i Norge og i utlandet. Daglig leder i NIL og medlem i styringsgruppen i SMI, Mona Lise Lien, ønsker med møtene å sette søkelyset på viktige temaer i bransjen og bidra til å gjøre hverdagen til møbeldesignerne bedre.

- For å få til et samarbeid for hele verdikjeden må vi ha et felles mål, god dialog, diskutere muligheter, styrker og svakheter, og sammen skape verdi. Helt enkelt må bransjen samarbeide for å oppnå målene som er satt, sier hun.

Lien refererer til Designindustriens mål om å doble sin eksport innen 2030, som vil være med på å øke norsk eksport de nærmeste årene. Det er mye, men Lien mener likevel at tiden vi nå er inne i, er riktig for å handle.

- For å nå målene må hele verdikjeden samarbeide. Derfor trenger vi at de økon

Les mer

Flere saker fra Arkitektnytt

Det er stille nede ved naustene på det gamle handelsstedet i Øygarden kommune, godt vest for Bergen. To taksvaler og tre forlatte krabbeteiner er eneste tegn til liv ved naustet vi er kommet for å besøke.
Arkitektnytt 01.07.2022
- 10 år med Futurebuilt i Oslo-regionen har gitt oss masse spennende erfaring og lærdom.
Arkitektnytt 01.07.2022
Enten du skal ut og reise eller bare være hjemme i sommer, har vi det du trenger: Her er Arkitektnytts sommertips, til utstillinger og arkitekturdestinasjoner å oppsøke, eller podkaster og bøker å slappe av med. God sommer!
Arkitektnytt 30.06.2022
Alle boliger har et nærlag. Forskjellige boligområder har ulike nærlag, og de kan være både tykke og tynne, attraktive eller utydelige. Har du bodd flere steder, har du sikkert mer eller mindre ubevisst lagt merke til hvordan nærlaget var.
Arkitektnytt 30.06.2022
Konkurransen om Nyhavna-utbyggingen i Trondheim, ett av de største transformasjonsprosjektene i byen de neste 10-15 årene, arrangeres i perioden august-desember 2022 av Nyhavna utvikling.
Arkitektnytt 29.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt