AddToAny

Stor interesse for planting av furu

Stor interesse for planting av furu
Om lag 100 skogeiere og ansatte i andelslaget deltok på Glommen Skogs fagdag om planting av furuskog. Furusymposiet satte søkelyset på hele kjeden, fra frøet i bakken via skjøtsel til det ferdige produktet.
Bakgrunnen for at andelslaget setter furu på dagsorden har sammenheng med flere faktorer. De to viktigste er den kraftige reduksjonen i elgstammen i området, og myndighetenes ønske om å øke skogens evne til å binde karbon. Ekspertise fra Sverige og Norge var invitert for å dele sine erfaringer.

Vi er på vei ut av elgbeiteskyggen og kan igjen konsentrere oss om foryngelse. Det er et stort potensial på furu, forhåpentligvis vil dagen i dag gi svar på om vi utnytter dette potensialet, sa skogsjef Per Skaare da han åpnet furusymposiet.

Det er store forskjeller i forvaltningen av furu på den ene og den andre siden av grensa. Av det totale plantetallet utgjør furu 42 prosent i S

Les mer

Flere saker fra SKOG

Buskerud fylkeskommune og næringslivet har overlevert en topp moderne hogstmaskin og en splitter ny lastbærer til Kongsberg videregående skole, Saggrenda. Dermed rustes elevene til møte med virkeligheten ute i skogen.
SKOG 11.12.2019
Innovasjon Norge har bevilget 17 millioner kroner til utvikling av fiberkompositter ved Norske Skog Saugbrugs og Borregaard. Målet er en ny type biokompositt og reduksjon i plastforbruket.
SKOG 10.12.2019
Små norske juletreprodusenter skvises ut. - Dette forandrer den norske juletreproduksjonen. Bare de store blir igjen, sier John Anders Strande.
SKOG 10.12.2019
Vi er størst i Norge på landbruksmegling. Vi har omsatt rundt 1.454 eiendommer i Norge siden 2004. Vi har 1.800 kjøpere i vår database. 25.000 unike brukere på vår hjemmeside hver måned.
SKOG 09.12.2019
Skognæringa i Midt-Norge har blitt utpekt som en av fire nye «Arena Pro-klynger» i Norge. WoodWorks! er den eneste klyngen for skog- og trenæringen i regjeringens satsing.
SKOG 09.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt