AddToAny

Stipendiatstilling knyttet til skikkethetsvurdering i helse- og sosialfaglige utdanninger

Forskergruppen Profesjonsutdanning og praksis (ProPrax). Forskningsområde Har du lyst til å bli del av et spennende, tverrfaglig forskningsmiljø ved Senter for diakoni og profesjonell praksis ved VID vitenskapelige høyskole?
VID vitenskapelige høgskole har ledig inntil to stipendiatstillinger innenfor vurdering av moralsk og personlig kompetanse i helse- og sosialfaglige utdanninger. De utlyste stillingene er knyttet til Senter for diakoni og profesjonell praksis og skal kobles til den tverrfaglige forskningsgruppen Profesjonsutdanning og praksis (ProPrax).

Den utlyste stipendiatstillingen vil være organisatorisk plassert ved Senter for diakoni og profesjonell praksis (SDP).

Stipendiatperioden er en 100% stilling for en periode på tre år.

Om stillingen

Profesjonsutdanninger innen helse- og sosialfeltet skal utdanne profesjonsutøvere som ivaretar pasienters og brukeres sikkerhet og rett til forsvarlige tjenester. I tillegg til å tilegne seg nødvendige kunnskaper og ferdigheter, vektlegges moralske og personlige egenskaper og kompetanse i en viss grad i opptak til og gjennomføring av profesjonsutdanningene. Noe av dette vurderes i norsk sammenheng gjennom en såkalte skikkethetsvurdering.

Vi ønsker velkommen prosjekter som empirisk utforsker problemstillinger knyttet til studenters opplevelser av og erfaringer med vurdering av personlig og moralsk kompetanse og egenskaper i helse og sosialfaglige utdanninger. Teoretiske og prinsipielle problemstillinger knyttet til slike vurderinger i profesjonsutdanninger er særlig relevante.

Tematikk som utforskes kan være (men er ikke begrenset til):

Studentopplevelser av å studere i en utdanning hvor deres moralske og personlige kompetanse vurderes

Forholdet mellom motivasjon, danning og utvikling av profesjonsidentitet og skikkethetsvurdering

Spenninger mellom forståelse av skikkethet og rett til utdanning

Kjønnsperspektiver på skikkethet i helse- og sosialfaglige profesjonsutdanninger

Om forskningsgruppen

Stillingen som stipendiat er en utdanningsstilling der hensikten er at stipendiaten skal oppnå en doktorgrad (ph.d.) etter endt forskerutdanning. Utdanningen kvalifiserer for stillinger både innenfor og utenfor akademia.

Ph.d.-program

Det forventes at søkere tydelig beskriver sammenhengen mellom eget forskningsprosjekt og programmet. Eget forskningsprosjekt må ta tydelig utgangpunkt i den ovennevnte tematikken for å kunne bli vurdert. Vi ber søkere om å tydelig oppgi i søknaden hvilke av disse tre det søkes på.

Betingelser for opptak som stipendiat er angitt i forskrift om ansettelse.

Kvalifikasjoner og egenskaper

For stillingen kreves følgende:

Mastergrad (120 ECTS) i fagområde av relevans for den enkelte utlyste tematikk. Karakter på masteroppgaven og veid gjennomsnittskarakter på masterstudiet må begge hver for seg normalt tilsvare B eller bedre for å komme i betraktning.

God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på et skandinavisk språk og engelsk.

Evne til å arbeide målrettet og selvstendig

Gjennomføringsevne

Gode samarbeidsevner

I en helhetsvurdering av søkere vil det bli lagt vekt på personlig egnethet, relevant kompetanse og erfaring, samt kvalitet på prosjektskisse.

VID mener at et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. VID ønsker flere personer med minoritetsbakgrunn i vitenskapelige stillinger og personer med minoritetsbakgrunn oppfordres til å søke.

Mal for prosjektbeskrivelse

Alle søkere må utarbeide en prosjektbeskrivelse. VIDs mal for prosjektbeskrivelse skal benyttes. Prosjektbeskrivelsen skal være på maksimum 3500 ord (referanselister, tabeller og all annen tekst inkludert). Du finner malenher:

Prosjektbeskrivelsen skal skrives på et skandinavisk språk eller engelsk.

VID ønsker å styrke forskningssamarbeidet med internasjonale utdannings- og forskningsinstitusjoner, og forventer at søkere i prosjektbeskrivelsen indikerer planer for utenlandsopphold i løpet av stipendiatperioden.

Vi kan tilby

Faglig utvikling i et trivelig arbeidsmiljø med høy kompetanse og stort engasjement.

Medlemskap med gode vilkår i Statens pensjonskasse.

Lønnsplassering i henhold til Landsoverenskomsten mellom VIRKE og arbeidstakerorganisasjonene. Stillingen er plassert i stillingskode 1017 Stipendiat. Vi tilbyr brutto årslønn på NOK 532.200,- Arbeidstakere i SKO1017 Stipendiat gis automatisk lønnsutvikling i inntil fire år med 3 % årlig stigning.

Søknad

Send søknaden via linken «Søk stillingen» øverst på denne siden.

Følgende dokumenter skal lastes opp i Jobbnorge portalen:

søknad

CV

prosjektbeskrivelse

vitnemål

karakterutskrifter

attester

Det er søkerens ansvar å laste opp fullstendig dokumentasjon. Ufullstendige søknader vil ikke ble behandlet.

Diploma Supplement skal vedlegges der det er relevant, og dokumenter som ikke er på norsk eller engelsk må vedlegges i offisiell oversettelse. For søkere med utdanning som ikke kan dokumenteres med Diploma Supplements, må det fremvises bekreftelse på utdanning, dennes innhold og karakter.

Det vil gjøres en administrativ sortering utfra om kandidaten oppfyller de formelle kvalifikasjoner knyttet til annonsen og stillingen. Det kan derfor ikke forventes at alle søkere vil motta en vurdering av sakkyndig komité. Den administrative sorteringen sendes ikke ut.

Søkerne vil bli vurdert av sakkyndig komité på grunnlag av søkerkompetanse, relevans for utlysningen og kvalitet på prosjektbeskrivelsen.

Videre i prosessen vektlegges intervju som blir gjennomført med aktuelle søkere. Det vil også bli innhentet referanser for aktuelle søkere, og det bes om at 2-3 referanser oppgis i søknaden. Søkere som inviteres til intervju, må kunne fremlegge bekreftede kopier av vitnemål og attester.

For relevant dokumentasjon som ikke kan sendes elektronisk best du kontakte HR-seksjonen ved HR-rådgiver Kristina Sætran, kristina.saetran@vid.no.

Søknadsfrist: 15. november 2023

Tiltredelse: 1. september 2024 eller etter avtale Arbeidssted: ViD Bergen, Oslo eller Stavanger

Om oss

VID driver utdanning og forskning innenfor helse- og sosialfag, pedagogikk, ledelse, diakoni og teologi. Vi tilbyr omtrent 60 studieprogrammer på bachelor-, master- og ph.d.-nivå. Ambisjonen vår er å bli Norges første private universitet innen 2028.

Med nesten 6000 studenter og 600 ansatte er VID en av de største private høgskolene i Norge. Våre campuser finner du i Oslo, Bergen, Stavanger, Sandvika og Tromsø. Vi har også et desentralisert utdanningstilbud på Helgeland.

VID er en privat, vitenskapelig høgskole med verdibasert og kirkelig forankring. Gjennom våre studier utdannes kunnskapsrike, reflekterte og modige profesjonsutøvere. Vår forskning holder høyt internasjonalt nivå, og vårt arbeid har særlig søkelys på sosial ulikhet og mennesker i sårbare situasjoner.

Bokstavene VID står for Vitenskapelig, Internasjonal og Diakonal.

Vårt motto er Engasjert for mennesket - lokalt og globalt.

Spørsmål om stillingen

Anne Raustøl

Leder for forskningsgruppe «ProPrax» +47 481 10 185 anne.raustol@vid.no

James McGuirk

Senterleder +481 10 185 james.mcguirk@vid.no

Søknadsfrist: 15. november 2023

Arbeidsgiver: VID vitenskapelige høgskole

Kommune: Oslo Bergen: Stavanger Omfang: Heltid (2 stillinger) Varighet: Åremål

Arbeidssted: VID Oslo, Diakonveien 14-18, 0370 Oslo VID Bergen, Ulriksdal 10, 5009 Bergen VID Stavanger, Misjonsmarka 12, 4024 Stavanger

Søk på stillingen her

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

Forskerforum 10.06.2024
Nav dyttar ofte folk mot digitale kanalar, sjølv når det er openbert at dei ikkje greier å bruke dei. Det seier forskar Sara Hofmann, som heller kaldt vatn i blodet på teknologioptimistane.
Forskerforum 10.06.2024
Forskerforum 10.06.2024
Skadelig påvirkning på nett utøves av både fremmede stater og rent kommersielle aktører. Det er et kaos, sier Eskil Grendahl Sivertsen.
Forskerforum 10.06.2024
Å tenke høyt sammen med en håndverker mens hånden stryker over stålplatene på et gammelt skipsskrog, det er forskning for Håkon Sandåker.
Forskerforum 10.06.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt