NNN-arbeideren
01.10.2021
Søtpålegget Sunda har blitt lillebror med god margin. Men den norske klassikeren holder fortsatt stand, 81 år siden første brødskive ble smurt med «det gylne pålegget».
Vi var vel knapt sjuåtte år da vi sto utenfor huset til kompisen min, og stramma musklene så svetten rant. Bicepsen skulle opp, akkurat som hos gutten på Sunda-boksen.
Og mens mor maste om at dette slettes ikke var så sunt som navnet hintet om, så var det stor stas å stikke til nabokompisen og få dette søte, deilige pålegget smurt utover brødskiva. Og på den tida var det ingen tvil om at mammaer tar feil om alt - jeg ble jo så klart sunn, da, av å spise Sunda.
Jeg kom i alle fall til å få store muskler!
KORONASALG TIL HIMMELS
Nå, 30 år etterpå, må jeg nok innrømme at mor hadde rett. Som mammaer som regel har ... Pålegget er jo ikke nødvendigvis sunt - og ikke fikk jeg spesielt store muskler heller, verken da eller senere.
Men, søtpålegg er jo ikke til for å være sunne. De skal skape glede. Eller hva, tillitsvalgt Gustaf Frölander?
- Absolutt! Vi solgte som aldri før under koronaen, og det har fortsatt i år også. Det er kanskje ikke den mest kritiske ernæringa, men det er klart folk skal ha sin «comfort food» også.
Ja, det er nok som hans kollega Arne Aspaas påpeker: Det var mang en trebarnsmor som var glad for s
Les opprinnelig artikkelOg mens mor maste om at dette slettes ikke var så sunt som navnet hintet om, så var det stor stas å stikke til nabokompisen og få dette søte, deilige pålegget smurt utover brødskiva. Og på den tida var det ingen tvil om at mammaer tar feil om alt - jeg ble jo så klart sunn, da, av å spise Sunda.
Jeg kom i alle fall til å få store muskler!
KORONASALG TIL HIMMELS
Nå, 30 år etterpå, må jeg nok innrømme at mor hadde rett. Som mammaer som regel har ... Pålegget er jo ikke nødvendigvis sunt - og ikke fikk jeg spesielt store muskler heller, verken da eller senere.
Men, søtpålegg er jo ikke til for å være sunne. De skal skape glede. Eller hva, tillitsvalgt Gustaf Frölander?
- Absolutt! Vi solgte som aldri før under koronaen, og det har fortsatt i år også. Det er kanskje ikke den mest kritiske ernæringa, men det er klart folk skal ha sin «comfort food» også.
Ja, det er nok som hans kollega Arne Aspaas påpeker: Det var mang en trebarnsmor som var glad for s