AddToAny

Stenger advokatkontoret og flytter til Vanuatu

For seks år siden startet advokat Anne Nesheim å dykke. For første gang i livet fikk hun en lidenskap, og den lidenskapen skal nå snu opp ned på livet hennes.
Etter tjue år som advokat på den vesle halvøya Nesodden like utenfor Oslo gir Anne Nesheim opp et tobeinsliv med egen praksis på land, til fordel for svømmehud og finner under vann.

Nå selger hun og ektemannen Petter alt de har, og drar til Vanuatu sørvest i Stillehavet.

- Helt på yttersiden av verden, slik Nesheim selv beskriver det.

For halvannet år siden kjøpte ekteparet en fire måls tomt med tretti meters strandlinje.

- Vi skal bygge en liten dykkeresort. De fineste dykkestedene ligger rett på utsiden. Hvis det ikke går, eller hvis vi ikke liker oss, reiser vi bare hjem igjen. Det verste som kan skje er at vi taper litt penger. Det føles ikke som om vi har noe annet alternativ enn å prøve dette, sier Nesheim med stor sikkerhet.

- Måtte bare handle

Vanuatu er en gruppe med 83 øyer som ser ut som støvkorn på kartet et godt stykke utenfor Australia, med drøye 272.000 mennesker totalt, og korallrev som nærmeste nabo. Når man entrer dørene til Nesheims kontor, forstår man umiddelbart at hun er en eventyrer. Langs hele høyreveggen har hun tapetsert et verdenskart hvor hun enkelt peker ut sitt framtidige hjem.

For to år siden besøkte hun Vanuatu for første gang.

- Vi har reist i store deler av det tropiske beltet for å finne akkurat «vårt» sted, så det er jo litt ironisk at det skal være akkurat så langt unna Norge som det går an å komme. Da vi kom til Vanuatu var reaksjonen bare «å»! Det var bare så deilig, mimrer hun.

De

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Glemmer statens rådgivere at de er omfattet av lojalitetsplikten i EØS-avtalen? Ja, mener Wiersholm-partner Bettina Banoun. Regjeringsadvokaten mener kritikken er villedende.
Advokatbladet 05.12.2019
Ankesiling gir forsvarere merarbeid, og nå justeres salær- og stykkprisforskriften. Forsvarergruppen mener nyordningen er et forsøk på å spare penger på bekostning av tiltaltes rettigheter.
Advokatbladet 05.12.2019
Ordningen gjelder de som ikke har fått medhold om full omgjøring av resultatet, og for krav om dekning av økonomisk tap. Ordningen er uten økonomisk behovsprøving.
Advokatbladet 04.12.2019
Kravene til nedbemanningsprosesser er ulike for tariffbundne og ikke-tariffbundne virksomheter.
Advokatbladet 04.12.2019
Advokatforeningen er sterkt kritisk til nytt lovforslag om å frata internadvokater taushetsplikten, og mener det har bakgrunn i skattemyndighetens ønske om mest mulig innsyn hos skatteyterne, framfor et reelt behov.
Advokatbladet 03.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt