AddToAny

Steen på Steen

Vi hadde god tid da vi studerte. - Surret rundt, tok et halvt år ekstra dersom vi interesserte oss for noe nytt. Det var helt vanlig på den tiden - en helt annen frihet enn man har nå.
Jeg var ikke ferdig med å studere før jeg var 30. Jeg begynte på spansk, deretter statsvitenskap, før jeg ramlet borti geografi, forteller Ragnhild Steen Jensen med en diksjon som vil kunne fryde et lydbokpublikum dersom hun plutselig skulle få det for seg å ta et aldri så lite sidelengs hopp i karrieren. Det ville i så fall passe godt inn i familietradisjonen. Hennes far var forlagstopp i Gyldendal og senere NRK-programleder Brikt Jensen. Programledergjerningen i NRK på 80-tallet var riktignok noe ganske annet enn i dag. Jensens program
Bokstavelig talt foregikk sittende, med forfattergjester trygt plantet i hver sin lenestol.
I dag titter Ragnhild Steen Jensen ut av sitt kontorvindu hos Fafo og ser ned på lindetrærne som danner Egon Olsens allé opp mot gamle Botsen. Etter snart 30 år i den oppdragsbaserte forskningens tjeneste har hun rukket å formidle en hel del selv. Tilfeldighetene ville ha det til at likestilling og inkludering ble hennes bane.
- Jeg hadde ikke noen plan for hva jeg skulle gjøre da jeg var ferdig. Mannen min var sivilarbeider ved Institutt for samfunnsforskning, og jeg fikk komme på et prosjekt om kvotering av kvinner. Det var ikke min kunnskap som samfunnsgeograf som var så viktig, men jeg hadde tatt et hovedfag, og man tenkte vel at jeg kunne brukes til sånne ting. Deretter ble jeg knyttet til annet prosjekt, som assistent. Så dukket det opp en mulighet for en stipendiatstilling hvor man skulle se på endring i sysselsetting i fire norske arbeidsmarkeder. Det var jo geografi og passet meg veldig bra.
Oppføringen av Grønland skole i Borggata 2 B, der Fafo holder til i dag, markerte et skifte for dati-dens lutfattige Grønland. Bygget ble oppført samtidig med brannstasjonen og Grønland kirke på 1860-tallet etter arkitekt Wilhelm von Hannos tegninger. De nyromantiske byggverkene i teglsten sto i sterk kontrast til trebebyggelsen rundt. Politi- og brannstasjonen skulle gi sikkerhet i området, mens kirken og skolen ga håp for fremtiden. Borggata skolerte østkantens barn frem til 1929, da Oslo kommunale husmorskole flyttet inn. Etter over hundre år med under
Gå til mediet

Flere saker fra Magma

Magma 28.02.2024
Det er det store spørsmålet etter rapporten fra Klimautvalget 2050. Utvalget anbefaler full stans i leting etter olje og gass i nye områder. Men det blir ikke dagens regjering som vedtar en solnedgangsmelding for norsk petroleumssektor.
Magma 28.02.2024
Vinylplatene har for lengst gjenvunnet hylleplass i stua hos musikkelskerne. Nå er også CD-platene på vei tilbake inn i varmen, takket være Christer Falck og hans folkefinansiering.
Magma 28.02.2024
Digitaliseringen i offentlig sektor fører ofte med seg store IT-systemer som utvikles og driftes av mange team, ofte ved å benytte smidige utviklingsmetoder. I slike storskala settinger er god koordinering avgjørende på grunn av avhengigheter mellom teamene som kan senke farten og kvaliteten på leveransene.
Magma 28.02.2024
I dag gjennomføres stadig mer av IT-utviklingen i offentlig sektor ved hjelp av smidige (agile) metoder.
Magma 28.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt