AstmaAllergi
08.10.2021
Da Kathrine Kragøe Skjelvan var i tjueårene, måtte hun brått lære seg å leve med et kosthold uten melk og gluten. Nå har hun lansert en kokebok for å hjelpe andre som opplever det samme. - Jeg ønsker å åpne folks øyne for all den fantastiske maten som finnes - helt uten gluten og melk, sier hun.
I dag er Kathrine 40 år og bor på et småbruk utenfor Steinkjer med mann og to barn. Til daglig jobber hun med reiseliv på Innherred i Trøndelag, og hun har tidligere også jobbet som regionsekretær i NAAF region Nord-Trøndelag. Boka hennes heter «Hverdagspuls», og bak navnet ligger det en tydelig filosofi.
- Hverdagspuls er dette stedet mellom makspuls og hvilepuls der hverdagen er god. Dette stedet i deg selv hvor du kjenner at det flyter og hverdagen fungerer. Du trenger noen topper og bunner for å kjenne på at det er godt, men det er ikke maten som skal gi deg makspulsen. Mange har en forestilling om at allergivennlig mat er annerledes, rar, smakløs og kjedelig, men slik er det rett og slett ikke! Gluten- og melkefri mat er helt vanlig mat proppfull av smak, sier Ka
Gå til mediet- Hverdagspuls er dette stedet mellom makspuls og hvilepuls der hverdagen er god. Dette stedet i deg selv hvor du kjenner at det flyter og hverdagen fungerer. Du trenger noen topper og bunner for å kjenne på at det er godt, men det er ikke maten som skal gi deg makspulsen. Mange har en forestilling om at allergivennlig mat er annerledes, rar, smakløs og kjedelig, men slik er det rett og slett ikke! Gluten- og melkefri mat er helt vanlig mat proppfull av smak, sier Ka