AddToAny

Sprudlende små kunstnere

Sprudlende små kunstnere
Med kanapeer, sjampagnebrus og flere hundre kunstverk inviterer Kulturbarnehagen i Tromsø hvert år til en storstilt utstillingsåpning.
- S
e, er det ikke fint! Det er faktisk jeg som har laget det. Nesten helt selv!
Irmelin Brustad Lyngmo (5) peker stolt opp på veggen, mot et innrammet bilde av seg selv iført en fargerik krone, strutteskjørt og med havfruehale.
- Det er ikke mine klær på ordentlig, altså. Vi bruke datamaskinen til å ordne dem, og jeg fikk velge selv akkurat hva jeg skulle ha på.

INTENSE FORBEREDELSER
Bildet er ett av flere hundre kunstverk som til sammen utgjør Kulturbarnehagen i Tromsø sin årlige utstilling. Irmelin og de andre barna i barnehagen har brukt de siste månedene på intense forberedelser før den store åpningsdagen.
- Jeg synes det er skikkelig gøy med kunst og sånn. Og så selv om vi ikke var så flinke da vi begynte, så har vi fått til å lage masse kjempekule ting, sier Irmelin.
Kulturbarnehagen i Tromsø ble etablert i 1997
Gå til mediet

Flere saker fra Første steg

Mens guttene tar initiativ til og leder fysisk aktive leker på lekeplassen, gjør jentene det samme i fysisk roligere aktiviteter, viser ny forskning.
Første steg 11.12.2020
Det viktigste for at barn skal se verdien av et bærekraftig samfunn, er å starte i det små, som å dyrke salat og gressløk.
Første steg 11.12.2020
Dette har sjefen din lov til å gjøre.
Første steg 11.12.2020
97 PROSENT AV BARNEHAGEANSATTE SIER DE TRIVES med jobben. Det viser en studie blant 1700 ansatte i rundt 150 norske barnehager.
Første steg 11.12.2020
En bok om å bygge kompetanse i barnehagen, om utfordringer, valg og dilemma i arbeidet med å utvikle kompetanse og hvordan løse dem.
Første steg 11.12.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt