AddToAny

Språk og avkolonisering

Språk og avkolonisering
Fredriksen og Øgård hevder at mangelen på egne urfolksuniversiteter «blir i praksis en videreføring av diskrimineringen fra kolonitiden». Dette er en særdeles drøy påstand, skriver medisinprofessor Stig S. Frøland.
I Khrono 6. februar skriver Lill Tove Fredriksen fra UIT og Beathe Øgård, leder av SAIH, om viktigheten av å bevare verdens språk. De peker på det velkjente faktum at en betydelig del av verdens språk stadig dør ut. Jeg er fullstendig enig med dem i at dette er et globalt problem.

Jeg er overbevist om at det i dag er bred enighet i akademia om viktigheten av å studere urfolks språk og kultur. Stig S. Frøland Professor i medisin, UiO

Jeg reagerer derimot på at Fredriksen og Øgård uten videre kobler dette språkproblemet til den pågående kampanjen for avkolonisering av universitetene o

Les mer

Flere saker fra Khrono

Studentaktiv læring. Hvis studenter og forskere gis de forutsetningene som kreves for å bidra skikkelig til en felles læringsprosess skapes en oppadgående spiral der studenter og undervisere engasjerer hverandre på nye måter.
article_web Khrono 17.02.2019
En tidligere ansatt har tilstått å ha snikfilmet folk på toalettene ved UiT Norges arktiske universitet. Han har også stjålet bilder fra studenter og lastet ned tusenvis av overgrepsbilder av barn.
article_web Khrono 16.02.2019
Landet blir et enevelde, som ikke engang er opplyst, skriver Hans Petter Graver, om regjeringens tiltak som vil gjøre det slutt på fri forskning og uavhengig vitenskap i Ungarn.
article_web Khrono 16.02.2019
Forslaget om at OsloMet skal ha satellitter rundt i byen møter mye motbør i en høringsrunde, men OsloMet-direktør avdramatiserer planene.
article_web Khrono 16.02.2019
Språkrådet frykter konsekvensene av at mer av norsk utdanning skjer på engelsk. Rektor Curt Rice ved OsloMet er ikke redd for at emner og pensum er på engelsk.
article_web Khrono 15.02.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt