AddToAny

Spør ansatte: - Kan en robot gjøre jobben din?

Spør ansatte: - Kan en robot gjøre jobben din?
Tror du at en robot kan gjøre jobben din like godt som deg selv? Vil du si det rett ut til sjefen? Ikke? Hva hvis arbeidsgiveren lover å omskolere deg til en annen jobb i bedriften?
LONDON: Aviva, Storbritannias største forsikringsselskap, lover å ta med de ansatte på råd når de automatiserer. Nå kan 16 000 britiske forsikringsansatte bli spurt rett ut om de selv tror at det er behov for jobben deres. Spørsmålet er enkelt: Kan jobben din gjøres bedre av en robot? De som svarer ja, tilbys omskolering til en annen jobb i konsernet. Men hva skjer med de medarbeiderne som ikke tror at de kan erstattes av roboter, og som tar feil? Det er det ingen som vet svaret på i dag. Fagforbundet Unite er skeptisk, både til forespørselen og til fremtiden for arbeidsplassene.

INVESTERER I OPPLÆRING
- Vi vil automatisere samtidig som vi investerer i opplæring av våre ansatte, sier en talsperson i Aviva. - Hvis det er deler av roller som kan automatiseres, så vil vi prøve å automatisere dem for å gi ansatte mer rom for å tenke kreativt, gjøre det de er flinke til og å betjene kundene våre bedre.
Automatiseringen er ikke noe nytt: - Den reisen begynte v
Gå til mediet

Flere saker fra Finansfokus

Torvald Kvamme og Bulder Bank fikk 1 100 påbegynte lånesøknader midt under koronakrisen. Pandemien har gitt nisjebanken en boost.
Finansfokus 25.09.2020
Finansbransjen fremmer krav om at regjeringen må benytte krisepakke ne til å stimulere til grønn omstilling i norsk næringsliv.
Finansfokus 23.09.2020
Gjensidige har inngått en avtale med TataConsultancyServices (TCS) for å se om de kan få fart på digitaliseringsarbeidet og om noen arbeids oppgaver kan outsources.
Finansfokus 21.09.2020
Handelsbanken slutter nå å tilføre overskuddsdelingssystemet Oktogonen mer midler. Det liker hovedtillitsvalgt Christer Enersen dårlig. - Vårt eierskap og påvirkningsmulighet forvitrer gjennom dette, sier han.
Finansfokus 18.09.2020
Siv Seglem styrer finansnæringens autorisasjoner og drømmer om automatisk stenografi.
Finansfokus 18.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt