AddToAny

Sommeren på kontoret

På Swecos hovedkontor på Vækerø, vest i Oslo, sitter de to studentene Louise Holsing Odden og Eirik Bruun.
De har tidligere på dagen plassert pulter og annet kontorutstyr på gateplan i Vika, snakket med forbipasserende og plukket opp gatens kunnskap og meninger om kontorbyggenes fremtid.

Det hele er en del av Sweco og Aspelin Ramms sommerstudentprosjekt hvor seks studenter skal undersøke «hvilken rolle kontorbyggene har i nabolagene de befinner seg i, og utforske hvilke funksjoner de kan tilby utover å være nettopp et kontor?»

- Vi har jobbet med nabolagskontoret og utforsket hvordan et nabolag kan få flere fordeler av at et kontor etablerer seg der - hvordan det kan skapes gode synergier både mellom dem som bor i området og mellom dem som arbeider der, forklarer Odden til Arkitektnytt.

Hun studerer arkitektur ved NTNU og har tidligere vært på utveksling ved København Universitet.

- Må fortjene sin plass

Odden og de fem andre studentene har videre sett på hvordan kontorene konkret kan og bør skape merverdi for et nabolag og bylivet.

- Kontorbygningen bør åpnes opp på en helt annen måte enn før. Vi har sett på løsninger hvor for eksempel en kantine kan brukes til leksehjelp på ettermiddags- og kveldstid. Det vi prøver å forstå er hvorfor dette ikke skjer i dag og hvordan vi kan legge til rette for at det kan skje i fremtiden, sier hun.

Det u

Les mer

Flere saker fra Arkitektnytt

Torsdag 9. mars vil takbaren på Folketeaterbygningen på Youngstorget i Oslo fylles for å markere en milepæl for norske arkitekturblader. Da feires sammenslåingen av Arkitektur-N og Arkitektnytt til papirmagasinet og nettstedet Arkitektur.
Arkitektnytt 02.03.2023
The Plus, Hasle Tre og Sophie Radich skole nominert til Årets Trebyggeri 2022.
Arkitektnytt 02.03.2023
Ja, jeg er «modernist» - hvis det er den rette betegnelsen for en som lar seg begeistre av god moderne design og arkitektur, skriver arkitekt Kim Skaara.
Arkitektnytt 01.03.2023
Innen 31. mars kan man nominere prosjekter til OAFs arkitekturpris 2023.
Arkitektnytt 01.03.2023
Skal Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL) favne flere, må styret arbeide med å utvikle en organisasjonskultur som appellerer mer til unge medlemmer.
Arkitektnytt 28.02.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt