AddToAny

Som nyutdannet sykepleier vil jeg ikke være faglig kvalifisert

Er det forsvarlig at en sykepleierstudent som uteksamineres etter tre år på en bachelorutdanning, har tilbrakt de siste tre praksisperiodene kun i hjemmesykepleien?
Høsten 2020, midt i pandemien, begynte jeg på sykepleiestudiet. Jeg ønsket å begynne på dette studiet fordi jeg har en interesse for menneskekroppen og et ønske om å gi noe til andre.

Jeg er ivrig etter å bli en kjempedyktig sykepleier og ønsker å bruke mine kunnskaper og erfaringer på å gjøre en positiv forskjell i menneskers helse.

Å bli en god sykepleier ved å tilegne seg god og relevant kunnskap og ferdigheter er avhengig av gode og relevante praksisområder. Det er ingen hemmelighet at det er mangel på sykepleiere. Til tross for det er vi mange sykepleierstudenter, noe som fører til at det er færre praksisplasser til rådighet for studentene.

Da jeg gikk andreåret, hadde jeg praksis i psykiatri. Den tilbrakte jeg i hjemmesykepleien. Noen måneder senere, da jeg begynte på tredjeåret, var det tid for den kirurgiske praksisen. Her også tilbrakte jeg sju uker i hjemmesykepleien. Neste semester venter min siste praksisperiode. Den består av ti uker i hjemmesykepleien.

Liten variasjon og lite progresjon

Er det forsvarlig at en sykepleierstudent som uteksamineres etter tre år på en bachelorutdanning, h

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Når Norge så sårt trenger flere sykepleiere, bør helsefagarbeidere som har vært i yrket i flere år, få sjansen.
Sykepleien 05.02.2023
Hvordan finner vi den riktige balansen mellom elendighetsbeskrivelsene og det viktige arbeidet vårt? spør Rigmor Wold Hegertun.
Sykepleien 05.02.2023
Hvordan sørge for at taushetsplikten blir overholdt, når sengene med nyopererte pasienter står tett i tett?
Sykepleien 05.02.2023
Som sykepleiere har vi en viktig stemme i samfunnet. Mitt ønske for 2023 er at vi går sammen og varsler om vår tids største helsetrussel, og at vi krever politisk handling deretter.
Sykepleien 04.02.2023
Joakim Magnussen er ikke så glad i oppmerksomhet. Men at han er mannlig operasjonssykepleier, det fronter han gjerne.
Sykepleien 03.02.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt