AddToAny

...som det stiger frem

...som det stiger frem
I Tove Braathens nye roman «Ja, vi elsker» nærmer det seg 17. mai. Her avsløres det sakte men sikkert at velferdsstatens vellykkethet ikke oppleves på samme måte av alle. Det fins viktigere ting i livet enn flagg og barnetog.
«Vi går over til digitale kasser om seks måneder» sto det på et oppslag i dagligvarebutikken. Tove Braathen fikk øye på det da hun sto i kassakøen og tenkte at dette var da trist. Hva hvis butikkjobbene blir borte, hva skal vi gjøre da? I kassa satt det ei dame. Hvordan har hun det nå? tenkte Braathen. Et par plasser bak i kassakøen sto ei dame som så litt østeuropeisk ut.
Vel hjemme fra butikken startet Braathen å skrive, den nylig pensjonerte lektoren er nemlig skrivefør og hadde på dette tidspunktet gitt ut to skjønnlitterære romaner på kort tid. Nå var hun godt på vei med nummer tre. Dama i kassa ble til den voksne dama Connie, mens hun i køen ble til Darina i romanen «Ja, vi elsker», som nylig er kommet. Ingen av de to levende modellene vet at de ble omgjort til oppdiktede skjønnlitterære figurer. Sånn er livet, vi kan bli karakterer i en roman før vi aner ordet av det. Til stor glede for oss bokormer.

Språk og arbeid
Romanen er ifølge bokomslaget «et skarpt bilde av det norske velferdssamfunnet», og har tre hovedkarakterer: Connie, unge Kenneth som er hennes nærmeste sjef i dagligvarebutikken og russiske Darina som jobber i hjemmehjelptjenesten, men som drømmer om å få fotfeste i Norge og bli sykepleier
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NNN-arbeideren

1. Vi trenger et mer organisert arbeidsliv, og fagforeningsfradraget må dobles. 2. Det bør bli enklere å allmenngjøre. 3. Det må ryddes opp i transportbransjen.
NNN-arbeideren 26.06.2020
Trygve Svensson, leder av Tankesmien Agenda, underslår ikke at han er en tilhenger av EØS-avtalen sjøl om han ser at den også har sine utfordrende sider for norsk arbeidsliv.
NNN-arbeideren 26.06.2020
NNN-arbeideren 26.06.2020
Vi har sjekket hvor norsk den klassiske matpakka egentlig er. Den med brødskiver med makrell i tomat, leverpostei og gulost på.
NNN-arbeideren 26.06.2020
- Jeg sier tusen takk! Og blir nesten rørt, sier mat- og landbruksminister Olaug Bollestad (KrF) på besøk hos Orklabedriften Stabburet i Fredrikstad.
NNN-arbeideren 26.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt