AddToAny

Solen, vinden og jorden gir magisk sherry

Sherry har fått et litt ufortjent, sedat, rykte, i virkeligheten er dette elegante og svært anvendelige viner, som passer sammen med en lang rekke matretter, eller på egen hånd.
Sherry kan kun produseres i Jerez-regionen, et trekantformet område i Spanias sydligste region, Andalucia. Med Atlanterhavet på en side og elven Guadalquivir på den andre, omfatter det såkalte sherry-trianglet byene Jerez de la Frontera, El Puerto de Santa María og Sanlúcar de Barrameda. Mikroklimaet og de geografiske betingelsene her er grunnlaget for sherryproduksjonen.
For å kunne kalles sherry må druene dyrkes i sherry-trekanten i Andalucía, produksjonen må foregå der også. De fleste sherryer er laget med Palomino-druer, som nesten er eksklusive for denne regionen. I Jerez-regionen har det vært produsert vin i over 3000 år. El viento, el sol y la tierra. Vinden, solen og jorden, det er balansen mellom disse tre elementene som gjør sherry så magisk.
Sherry-trekanten får nesten 300 dager med sol hvert år og rundt 70 dager med regn. Under de tørre, varme somrene, bringer vinden fra havet nok fuktighet til vingårdene, og leiren i jorda holder på vannet under overflaten. Den uvanlige hvite jorden reflekterer sollys ti
Gå til mediet

Flere saker fra HRR, Hotell, Restaurant & Reiseliv

Anantara Mina AI Arab Ras AI Khaimah Resort har åpnet dørene i De forente arabiske emirater.
Fontanafredda er en anerkjent vinprodusent fra hjertet av Piemonte, men var opprinnelig jaktslottet til Kong Victor Emmanuele II av Sardinia, som senere ble det samlede Italias første konge.
De foreIøpige totaI-taIIene fra Benchmarking AIIiance viser vekst både på rombeIegg og rompris for årets fem første måneder.
All produksjon hos Domaine François Lurton er økologisk. Sulfitt brukes ikke før helt i slutten av produksjonen. - Vi betaler bøndene mer for å drive økologisk, sier François Lurton.
I mai var det verdenspremiere på Eau de Provence Rosé, en vin produsert av druer som høstes etter solnedgang.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt