NNN-arbeideren
31.10.2018
Gomans avdeling i Verdal, som Coop eier, legger ned virksomheten i slutten av januar 2019. De ansatte har fått tilbud om å bli med hundre kilometer sørover - til Trondheim. Noen feststemning blant de ansatte har tilbudet ikke skapt.
- Vi har ikke følt at vi har levd med nedleggingsspøkelset i lokalet. Riktig nok har brødsalget i det siste gått ned da salget av ferdigmat i butikkene har vokst - så det er vel det kundene vil ha da. Men omsetningen har i mange år generelt sett vært god, sier Jan Erik Iversen, leder for 26 NNN-organiserte ved Goman på Verdal. Nylig fikk de vite at snart er det kroken på døra. 31. januar skal siste produksjon leveres og avdelingen legges ned.
Bare ett Goman i Trøndelag
Ved Gomans avdeling på Verdal, hvor det jobber 42 ansatte i 28 årsverk, lager de nemlig bare ferskvare. Og nedgangen i brødsalget er ikke unikt for dem, det samme har skjedd på den mye større avdelingen på Lade i Trondheim. En avdeling som for øvrig har en langt større omsetning enn avdelingen i Verdal. Nå som avdelingen skal legges ned, forteller klubbleder Iversen at både han og bakerisjef Arild Storhaug lenge har ment at det bare bør være ett bakeri i Trøndelag. Dette bakeriet burde imidlertid ikke ligge i de gamle lokalene Trondheim, men det burde heller bygges et nytt og modernebakeri på halvveien mellom trønderhovedstaden og Verdal - nærmere bestemt i Stjørdalsområdet.
Misfornøyd med prosessen
Det ligger nå i kortene at avdelingen i Trondheim vil bli større enn den er i dag. Da er Iversen redd for at produksjonen blir så stor at det går utover logistikk og utkjøring -
rett
Les opprinnelig artikkelBare ett Goman i Trøndelag
Ved Gomans avdeling på Verdal, hvor det jobber 42 ansatte i 28 årsverk, lager de nemlig bare ferskvare. Og nedgangen i brødsalget er ikke unikt for dem, det samme har skjedd på den mye større avdelingen på Lade i Trondheim. En avdeling som for øvrig har en langt større omsetning enn avdelingen i Verdal. Nå som avdelingen skal legges ned, forteller klubbleder Iversen at både han og bakerisjef Arild Storhaug lenge har ment at det bare bør være ett bakeri i Trøndelag. Dette bakeriet burde imidlertid ikke ligge i de gamle lokalene Trondheim, men det burde heller bygges et nytt og modernebakeri på halvveien mellom trønderhovedstaden og Verdal - nærmere bestemt i Stjørdalsområdet.
Misfornøyd med prosessen
Det ligger nå i kortene at avdelingen i Trondheim vil bli større enn den er i dag. Da er Iversen redd for at produksjonen blir så stor at det går utover logistikk og utkjøring -
rett