AddToAny

Skulle bare på en date i Båtsfjord

Skulle bare på en date i Båtsfjord
13 år senere styrer Masja Krogh det faglige ungdomsarbeidet blant ansatte i mat- og drikkevarebransjen 193 mil nordøst for Youngstorget.
I produksjonen inne på Båtsfjordbruket utstråler Masja Krogh en sånn ro at det er lett å tenke at hun er perfekt for tillitsvalgtrollen. En person som folk søker seg mot. Utenfor fiskebruket skriker måkene og inne i hallen er ansatte i full gang med å filetere og pak e villfisk. Det er tidlig morgen, og det er høysesong for sei og hyse, og snart torsk.
- Det siste året har det gått opp for meg at jeg jobber i en samfunnskritisk bransje. Vi i matvarebransjen leverer noe som folk har behov for, sier hun.
I juni ble 31-åringen gjenvalgt som leder for det sentrale ungdomsutvalget i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN).

RULLESKØYTER OM VÅREN
Hun vokste opp på Amager utenfor København. Nær storbyen og en anelse urbant, men likevel «bygda», der folk er avslappa og snakker det hun kaller for havnearbeiderdialekt.
- Kulturen og folka er ikke så annerledes der og her i Båtsfjord. Sånn sett ble ikke omveltningen så stor for meg, forteller hun på finnmarksdialekt, noen ganger iblandet en svak aksent.
Hun kan savne familie og venner i Danmark. Og sånne ting som å gå på rulleskøyter tidlig om våren, når det fortsatt er lenge til snøen i Båtsfjord smelter. Men så liker hun også stillheten og roen hun finner her. Snart
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NNN-arbeideren

Er du ikke omfattet av en tariffavtale, øker sannsynligheten for at du ligger på bunn i lønnsstatistikken. Og snart er hver tredje arbeidstaker i privat sektor definert som lavlønt.
NNN-arbeideren 01.10.2021
NNN-arbeideren 01.10.2021
: Disse 12 fullførte nylig kurset i Forhandlingsteknikk (trinn 4) på Sørmarka utenfor Oslo.
NNN-arbeideren 01.10.2021
Det er litt av en story den avtroppende kulturminister og venstrepolitiker Abid Raja serverer i sin nye bok. Mannen er født i Norge i 1975, men har pakistansk mor og far.
NNN-arbeideren 01.10.2021
Søtpålegget Sunda har blitt lillebror med god margin. Men den norske klassikeren holder fortsatt stand, 81 år siden første brødskive ble smurt med «det gylne pålegget».
NNN-arbeideren 01.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt