AddToAny

Skulle bare på en date i Båtsfjord

Skulle bare på en date i Båtsfjord
13 år senere styrer Masja Krogh det faglige ungdomsarbeidet blant ansatte i mat- og drikkevarebransjen 193 mil nordøst for Youngstorget.
I produksjonen inne på Båtsfjordbruket utstråler Masja Krogh en sånn ro at det er lett å tenke at hun er perfekt for tillitsvalgtrollen. En person som folk søker seg mot. Utenfor fiskebruket skriker måkene og inne i hallen er ansatte i full gang med å filetere og pak e villfisk. Det er tidlig morgen, og det er høysesong for sei og hyse, og snart torsk.
- Det siste året har det gått opp for meg at jeg jobber i en samfunnskritisk bransje. Vi i matvarebransjen leverer noe som folk har behov for, sier hun.
I juni ble 31-åringen gjenvalgt som leder for det sentrale ungdomsutvalget i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN).

RULLESKØYTER OM VÅREN
Hun vokste opp på Amager utenfor København. Nær storbyen og en anelse urbant, men likevel «bygda», der folk er avslappa og snakker det hun kaller for havnearbeiderdialekt.
- Kulturen og folka er ikke så annerledes der og her i Båtsfjord. Sånn sett ble ikke omveltningen så stor for meg, forteller hun på finnmarksdialekt, noen ganger iblandet en svak aksent.
Hun kan savne familie og venner i Danmark. Og sånne ting som å gå på rulleskøyter tidlig om våren, når det fortsatt er lenge til snøen i Båtsfjord smelter. Men så liker hun også stillheten og roen hun finner her. Snart
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NNN-arbeideren

NNN-arbeideren 27.06.2022
Dette er burgeren du skal lage når det er tid for skikkelig kosemat. Saftig hamburger med smakfull chorizo, toppet med deilige scampi og friskt eple.
NNN-arbeideren 27.06.2022
Det er på tide at milliardærene stiller opp mot den globale trussel mot matsikkerheten, sier David Beasley, som leder FNs matprogram (WFP).
NNN-arbeideren 27.06.2022
LO legger press på regjeringen om å innføre strømstøtte for deler av næringslivet.
NNN-arbeideren 27.06.2022
Dagligvarekjedene bestemmer stadig mer over matindustrien og handlevogna. Nå vil Stortinget rydde opp.
NNN-arbeideren 27.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt