AddToAny

Skuffet over nye nasjonale retningslinjer for helse- og sosialfagutdanningene

Dårlig praksis er svært alvorlig for utdanningens kvalitet, skriver studentleder i fagforeningen Fellesorganisasjonen, Kristin Aldridge.
Praksis er den delen av studiet der studenter lærer å knytte teorien opp mot praktisk gjennomførelse og utøvelse av faget. Dersom praksis ikke er tilstrekkelig i omfang, innhold og kvalitet, vil ikke studenten ha utgangspunkt for å lære seg å bruke teorien i praksis. Da ser vi liten nytte av studiet.

Nyutdannet, men ikke klar for å møte arbeidslivet

En tittel hjelper lite om vi ikke kan bruke kunnskapen vår i praksis. Kristin Aldridge Leder, FO-studentene

Blant det viktigste med praksisstudier er å sikre at vi har nok av dem. Velferdssystemene våre er store og sammensatte, og de tar tid å sette seg inn i for en student under utdanning. Å finne ro nok til at man klarer å kommunisere profesjonelt samtidig som man klarer å holde fokus på å lytte, krever øvelse. Øvelse krever både tid og å bli gitt tillit til å få prøve seg i møte med brukere. I våre innspill til de nye retningslinjene har derfor omfanget av praksis vært særlig viktig for FO-Studentene.

Dessverre opplever vi mange skuffelser når retningslinjene nå er vedtat

Les mer

Flere saker fra Khrono

«Synsing» og «uforstand» er to ord som blir brukt om eks-rektor Gunnar Bovims innspill om styring og ledelse i akademia.
Khrono 27.02.2020
Autonomi. Skillelinjene for uavhengighet i universitets- og høyskolesektoren går ikke ved utnevnelse av styreleder eller ikke. Den går ved eierskap.
Khrono 27.02.2020
Ungdata og de tidligere ungdomsundersøkelsene har gitt oss uvurderlig kunnskap om en rekke sider ved ungdoms liv. Det er svært betenkelig om motstand mot noen få spørsmål om psykisk helse skal hindre oss i å skaffe oss dette kunnskapsgrunnlaget.
Khrono 27.02.2020
Embetsverket og politikerne har faktisk tenkt ut et system som i realiteten straffer dem som velger å stå lenge i jobb, skriver Geir Martinussen, og spør om når han kan forvente at dette blir endret.
Khrono 27.02.2020
Flere norske universiteter har studenter på utvekslingssemester i Italia, som er det landet i Europa med størst spredning av koronaviruset. Så langt har ingen studenter blitt hentet hjem fra universitetene.
Khrono 27.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt