AddToAny

- Skal ikke elevene lære om sekularisering?

- Læreplanen i det nye KRLE-faget forholder seg til Norge anno 1975, mener Lars-Petter Helgestad fra Human-Etisk Forbund.
I forrige uke lanserte Utdanningsdirektoratet nye læreplaner for all opplæring til og med videregående nivå.

I den forbindelse har det også kommet en ny læreplan for KRLE-faget i grunnskolen.

Sjef i Politisk avdeling i Human-Etisk Forbund, Lars-Petter Helgestad, har mest kritikk å komme med i den forbindelse. Det første han trekker fram som negativt, er at det ikke lenger presiseres i innledningen at faget skal være «saklig og upartisk». Også den gamle formuleringen om at det «ikke skal være forkynnelse eller religionsutøvelse» i faget er fjernet.

Dette er fjernet til fordel for en henvisning til Opplæringslovens §2-4 der dette er presisert. Det synes Helgestad er uheldig.

- Ikke glem at dette er et fag som er dømt å være i strid med menneskerettighetene på akkurat dette punktet. Da er det et svært uheldig signal å fjerne det fra innledningen, og skjule disse viktige avklaringene bak henvisningen til en paragraf. Lærere leser læreplanene, De sjekker ikke opplæringsloven i hverdagen. Så her er det opplagt noen som vil gå glipp av viktig informasjon, sier han.

Helgestad er også kritisk til at ordet livssyn ser ut til å ha falt ut en rekke steder der læreplan

Les mer

Flere saker fra Fri tanke

men har de tenkt å ta et oppgjør med splittende retorikk i egne rekker?
Fri tanke 11.12.2019
Emile the Duke glemte å lage de koseligste julesangene på julealbumet med Aasen. Men mange kan sikkert kjenne seg igjen i litt mørkere juletemaer som lite penger, julestress og at kirkeklokkene er litt langt borte.
Fri tanke 11.12.2019
Men Øystein Dahle i Kirkelig arbeidsgiverorganisasjon, KA, kan by på en forklaring.
Fri tanke 09.12.2019
Kaller ikke inn til lovpålagt dialogmøte. I Norge har Den norske kirke enerett på gravplassforvaltning for alle, uansett tro eller livssyn. Dette organiseres gjennom de kirkelige fellesrådene i kommunene.
Fri tanke 06.12.2019
Vi har spurte fem kristne og muslimske ledere om hvilken helveteslære de står for, og om eller når det er greit å snakke med barn om alternativ til paradis.
Fri tanke 04.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt