AddToAny

Sjefen som sendte alle ansatte hjem

Sjefen som sendte alle ansatte hjem
Han har delt kontor med Erna, han har vært med på å unnfange helseforetakene, og nå har han inntatt Fagforbundet. Men hvem er Lars Erik Flatø?
Det er stille i sjuende etasje i Fagforbundets hovedbøle. Bare én mann, mukk alene på et hvitt kontor, krumbøyd og konsentrert over tastaturet.
Fagforbundets administrative leder, Lars Erik Flatø, rakk så vidt å varme opp kontorstolen sin før han beordret alle sine undersåtter til hjemmekontor.
Så nå sitter han her. En hvit orkidé fra en som håper han vil trives i den nye jobben er eneste spor av noe personlig på det romslige sjefskontoret. Det virker rett og slett litt stusslig. Men sjefen sjøl sutrer ikke:
- Jeg er jo heldig som er frisk og disponerer en etasje for meg sjøl, sier han og ler så det gir gjenlyd mellom de nakne veggene.
Lars Erik Flatø har en remse toppstillinger i helsevesenet og sentrale posisjoner i Arbeiderpartiet bak seg. Men om han er ny i Fagforbundet, er forbundet på ingen måte nytt for ham. Han har vært medlem siden han begynte som kontorsjef på Ullevål sykehus i 1995.
- Det er 25 år, så jeg får vel snart en sånn nål, sier han - og latteren runger på nytt i rommet.
At han en gang skulle innta toppjobben i Fagforbundet hadde han aldri tenkt på.
- Men da forespørselen kom, kjente jeg umiddelbart at det kunne jeg faktisk tenke meg.

SÅ HER SITTER HAN ALTSÅ, mann 55, og skal fjernstyre de ansatte i landets største fagforbund.
- Jeg er flaska opp med likhetsidealet som kjennetegner arbeiderbevegelsen, så det var helt naturlig å melde meg inn i AUF.
Han har aldri vært i tvil om at det var et riktig valg, selv ikke den tiden i Norsk Gymnasiastsamband da han delte kontor med en blond dame som senere skulle bli landets statsminister. De delte også et brennende engasjement for bistand til fattige land. Kunne det blitt noe mer mellom dem?
- Vi hadde en god tone, og gjensidig respekt. Men ellers var vi opptatt på hver v
Gå til mediet

Flere saker fra Fagbladet

Siden i fjor har det pågått et prøveprosjekt med anonyme jobbsøknader i staten. SVs Solfrid Lerbrekk vil allerede nå innføre dette for å hindre diskriminering.
Fagbladet 10.07.2020
Ap er partiet der en størst andel stortingsrepresentanter ikke tar gjenvalg i 2021. Partisekretær Kjersti Stenseng mener det ikke er noe problem.
Fagbladet 10.07.2020
Fra grasrota Hva klarer du å yte av tjenster etter fem timers søvn? For meg er det et stort tankekors at tillitsvalgte ikke gjør mer for å stoppe praksisen med å avtale hviletid på 8 timer mellom vaktene.
Fagbladet 10.07.2020
Gudbjørg Kristine Rønning var familiens første kvinne som meldte seg inn i Fagforbundet. Siden har tre generasjoner til valgt å gjøre som henne.
Fagbladet 09.07.2020
Vedum vil bekjempe Forskjells-Norge og sier bastant nei til borgerlig samarbeid
Fagbladet 09.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt