AddToAny

Sjef for 150 jurister i 20 land: - Savner ikke å jobbe i Norge

Sjef for 150 jurister i 20 land: - Savner ikke å jobbe i Norge
Juridisk direktør Tom Melbye Eide i Shell Global Upstream er en av Norges mest anerkjente internasjonale advokater.
Les hvorfor han mener korona-krisen viser en farlig utvikling - samt hans råd om hva som skal til for å lykkes som norsk advokat i utlandet.

Advokat Tom Melbye Eide er basert i Haag i Nederland der han er juridisk direktør for Shell Upstream, og sjef for 150 jurister i 20 land.

Om du googler navnet hans, dukker han opp i flere internasjonale juridiske tidsskrifter der han hylles for sin rolle i Shells oppkjøp av britiske BG Group. Britiske Inhouselawyer.co.uk skrev at Melby kunne vise til «et misunnelsesverdig tillegg på CV'en sin» og viste til det de kalte hans hovedrolle i Shells overtagelse av BG, en deal på 47 milliarder pund, som på det tidspunktet var verdens nest største energiavtale.

Selv omtaler han sin egen rolle i mer beskjedne former.

- Hva tiltrakk deg til Shell?

- I 2015 fikk jeg tilbud om a bli Helge Lunds juridiske direktør i BG Group i London. BG var et globalt Londonbasert olje- og gass-selskap med omtrent samme markedsverdi som Equinor. Det nye konsernledelsen som jeg var en del av, hadde planer om a utvikle selskapet på egen kjøl. Men så la Shell inn et tilbud om overtakelse av BG. Jeg fikk sammen med tre andre i konsernledelsen tilbud om å bli med på kjøpet, forteller Eide.

Etter å ha konferert med toppledelsen, valgte Eide å ta jobben som juridisk direktør for Shell Upstream.

- Attraksjonen for meg var å bli en del av en global virksomhet, delta i forretningsledelsen for et av verdens ledende selskaper innen olje og gass, samt å lede et internasjonalt juridisk team. Shell er en av verdens største energiselskaper, og Upstream-divisjonen har operasjoner i rundt tretti land, og produserer rundt tre millioner fat oljeekvivalenter per dag, sier Eide.

Hans team består av om lag ett hundre og femti jurister plassert i tjue land.

- Shells juridiske avdeling har rundt 950 jurister med tre hovedseter i Haag, London og Houston. Mitt team, som håndterer relasjonen til Upstream-forretningen, benytter ekspertise fra andre juridiske avdelinger som Etikk og Compliance, Prosjekter, Patenter og Prosedyre.

- Hva slags utfordringer har koronakrisen gitt ditt virke i Shell Global Upstream?

- Olje- og gassindustrien har blitt rammet hardt av

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

I to år hopet en tvangsmulkt og dagbøter seg opp i den digitale postkassen til en Bærumsmann i 60-årene som bygget på huset. Mannens advokat mener han må få slippe å betale boten.
Advokatbladet 07.08.2020
- Jo lenger du har studert, jo bedre oppfatning har du av hva du ønsker å jobbe med, og synspunkter på hvilke fagområder du finner interessant, sier rekrutteringsansvarlig i Wikborg Rein, Ole Henrik Wille.
Advokatbladet 07.08.2020
Hun har reist verden rundt på jobb for sin amerikanske arbeidsgiver, og bare i fjor tok jobben henne til atten land.
Advokatbladet 07.08.2020
Sjekk hvilke domstoler som får tilført stillinger for å få ned korona-restansene.
Advokatbladet 06.08.2020
En advokat bistod en grunneier i en veisak. I saken fremmet grunneieren pengekrav mot brukerne av en vei, men kravene ble ansett foreldet. Grunneieren saksøkte deretter advokaten, men advokaten ble frifunnet.
Advokatbladet 05.08.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt