AddToAny

SJØMATSJEFEN

SJØMATSJEFEN
Renate Larsen (41) er født og oppvokst med hav og sjømat. I studietiden skrev hun oppgave om markedet for norsk klippfisk på Jamaica. Nå markedsfører hun norsk sjømat over hele verden, som administrerende direktør i Norges sjømatråd.
FISKEBRUKET VAR den største arbeidsplassen da jeg vokste opp, og det er den fremdeles, sier Renate Larsen.

Oppveksten på Rebbenesøya, en drøy times kjøring utenfor Tromsø, har satt sine spor. Moren jobbet på fiskebruket, og innimellom dro hun til andre fiskevær i Troms og Finnmark som kokke og lineegner. Lille Renate var bestandig med og fikk arbeidet inn nærmest med morsmelken.

- Sjømatnæringen har vært en viktig del av livet mitt fra tidlig alder. Selv fikk jeg min første jobb da jeg var tolv. Da fikk jeg lov til å egne liner på fiskebruket. Det tjente vi gode penger på i ungdommen, minnes hun.AU PAIR I LONDON

Etter ungdomsskolen flyttet den unge jenta til bestemoren i Tromsø for å gå på videregående skole. Hun valgte linjen for handel og kontor, med fordypning i markedsføring.

- Vi hadde en god lærer i bedriftsøkonomi og sosialøkonomi. Jeg tenkte tidlig at jeg ville bli siviløkonom, siden det var en bred utdannelse hvor jeg kunne spesialisere meg innen ulike områder. Da han fikk vite det, anbefalte han meg å dra til Bergen og Handelshøyskolen. Og der havnet jeg jo, sier Larsen og ler.

Før hun flyttet sørover til Bergen, tok hun seg et friår og la turen innom London for å jobbe som au pair i et halvt år. Der trivdes hun så godt at hun ble værende hele året, før turen gikk videre til Bergen høsten 1995.

- Etter året i London var det ganske brutalt å komme til Bergen. Det var et sjokk å begynne å studere og utfordrende å legge til seg gode studievaner, sier hun.TIDLIG PÅ LESESALEN

Det tok ikke lang tid før hun fant seg til rette i Bergen og i studentmiljøet på NHH.

- Jeg kom inn i en stor, fin jent
Gå til mediet

Flere saker fra Magma

Hvordan blir de neste dagene, ukene og månedene er spørsmålene vi har stilt oss i to måneder nå. Norge preges av stor usikkerhet, noe som har endret tankene, jobbene og refleksjonene våre.
Magma 21.04.2020
Sammendrag Artikkelen drøfter hvordan virksomheter best mulig møter utfordringene som følger av en rask teknologisk utvikling.
Magma 21.04.2020
- en sammenligning med lignende krav i sikkerhetsloven og personopplysningsloven
Magma 21.04.2020
Teknologiutvikling skjer så raskt at lovgivere og myndigheter ofte blir hengende etter. Dette kan føre til både mangel på regulering og utdaterte regelverk. Uten tilstrekkelige føringer fra regelverket blir det desto viktigere at ledere tar ansvar for bedriftens teknologiske utvikling.
Magma 21.04.2020
PANDEMIEN COVID-19 er en global systemisk krise som både er en trussel for liv og helse, virksomheters overlevelse, og samfunnets motstandskraft.
Magma 21.04.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt