AddToAny

- SETT I GANG OG PRØV!

Ole Neslein Lislebø hogger tømmeret sitt selv. Han er økonom og tok over familiegården for tre år siden. Skogsarbeidet gjør han sammen med faren, Jens. En utfordring er å lære seg å kappe slik at ressursene utnyttes best mulig.
AVKOPLING
- Skogen er avkopling for oss. Gården er et fantastisk sted å bo, og nærheten til naturen har alltid betydd veldig mye. Derfor tar Kathrine (kona) og jeg med ungene ut og fyrer bål så ofte vi får anledning, forteller Ole. Det at de begge har arbeid utenfor gården gir en frihet i også å prioritere det som både er lønnsomt på lang sikt, og som gir hygge og trolig like gode barndomsminner for barna, som det Ole selv fikk da foreldrene, Anita og Jens, drev med korn og skog.
STØTTESPILLERE
- Pappa og jeg er et godt team i skogen. For tre år siden gjennomgikk jeg PEFC-kurs så nå er det vel på tide å få revidert det, sier Ole.
Han og faren Jens deler oppgavene ved tømmerhogsten slik at begge får brukt kroppen, men også tid til å hvile. De deler med andre ord på hogginga og kjøringa, men det viktigste er nok likevel fellesskapet der ute i skogen.

MER FLEKSIBELT
Frem til nå har de brukt vinsj med den gamle John Deere-traktoren foran. I fjor kjøpte de en splitter ny tømmerhenger. Da økte fleksibiliteten dramatisk. Plutselig var de ikke avhengig av tele og passe dyp snø lengre, men vinsjen blir med til de mest uveisomme stedene i skogen.
- Vi valgte en ny tømmerhenger fordi det var så mye rart vedlikehold på de brukte vi vurderte, sier økonomen. Siden tø
Gå til mediet

Flere saker fra SKOG

Helt siden antikkens Hellas har folk brukt såkalte «ønskekvister» for å finne vann, mineraler og å spå om fremtiden. Møt Svein. Han er kvistgjenger.
SKOG 30.04.2024
Den første tiden etter planting kan være tøff for gran- og furuplanter. De må konkurrere hardt om vann og næring på flata, og er utsatt for skader. Vi testet om gjødsling gitt ved planting kan gi «starthjelp» i denne vanskelige fasen.
SKOG 30.04.2024
Det er en overdrivelse å si at gråor, Alnus incana, er et majestetisk tre. Men opp igjennom tidene har det likevel betydd mye, både rød farge, lett fottøy og ikke minst som kalender.
SKOG 30.04.2024
Utpå Nøtterøy finnes en rekke problemer ved at allmenheten faktisk går på tur. Dette irriterer villaeiere som finner på ulike ting for å ha strandsonen for seg selv.
SKOG 30.04.2024
For mange granplanter dør før de får etablert seg på hogstfeltet. Nå er det bevilget 20 millioner kroner til et fem og et halvt års prosjekt som skal kontrollere både plantenes vei fra skogplanteskolene til hogstfeltene og foryngelsesresultatet på flere hundre plantefelt.
SKOG 30.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt