AddToAny

Selvransakende om vedlikehold av infrastruktur

ARENDALSUKA 2019: Det er fortsatt morsommere å klippe snorer enn å foreta nødvendig vedlikehold av bygninger og infrastruktur i norske kommuner. Nå må kommunene bli mer profesjonelle både på eiendom, drift og vedlikehold.
bygningsarealer sammenlignet med de større kommunene. Vi må prioritere det som sikrer god folkehelse. Vi klarer ikke å ta vare på alt, og det er foruroligende at en rekke kommuner og fylkeskommuner ikke har utarbeidet vedlikeholdsplaner for sine bygg og veier. Det er uhyre viktig å ha planer for hva vi skal ta vare på og hvaDet var én av mange konklusjoner på en akseptabel veistandard., Standarden vi kan avhende, understreket Kari Skudal under debattmøtet som Rådgivende på Vestlandet og i Nord-Norge er spesielt Hansteen. Til tross for et elendighetsbilde Ingeniørers Forening arrangerte dårlig. På kommunale veier er behovet for er det likevel en rekke kommuner som under Arendalsuka tirsdag, der foreningen fornyelse på 300 milliarder kroner. gjør en solid innsats, og det er viktig at stilte spørsmålet om «Norge råtner på rot». - Innenfor vann og avløp vil avløps- kommuner og fylkeskommuner jobber for Arendals Sjømandsforenings lokaler var anleggene alene koste 170 milliarder å gjøre hverandre gode og dermed heve fylt til siste lovlige plass da RIF-direktør Liv kroner, mens vannforsyningsanleggene sin kompetanse på de ulike områdene, sa Kari Skudal Hansteen tok en gjennomgang har et investeringsbehov på 220 milliarder, Hansteen.
av «rikets tilstand» innenfor kommunale sa RIF-direktøren.
bygg, VA-anleggene, samt fylkes- og EIENDOMSFORVALTNING ER ET FAG kommunale veier. NEGATIV TREND INNEN BYGG Administrerende direktør i Statsbygg, Hun slo fast at det innen kommunale og Harald Vaagaasar Nikolaisen, slo fast at
MASSIVT ETTERSLEP fylkeskommunale bygg er en negativ trend. eiendomsforvaltning er et fag og at de som Rapport-serien «State of the Nation 2019�
Gå til mediet

Flere saker fra Byggfakta

Standarder bidro til å reise verdens høyeste trehus, Mjøstårnet, på snaue 4 år. Moelven Limtres strategiske arbeid med standarder bidro til å redusere tidsbruken og halvere prosjekteringskostnadene knyttet til prosjektet.
Byggfakta 21.04.2020
Nye Veier AS har nylig signert kontrakt med AF Gruppen for å utvikle og regulere 23 kilometer med firefelts motorvei fra Roterud i Gjøvik Kommune til
Byggfakta 21.04.2020
Aldri har det blitt gitt så mye Enova-støtte til norske virksomheter og forbrukere som i 2019. Det viser Enovas årsrapport for fjoråret.
Byggfakta 21.04.2020
Statens vegvesen tilpasser nå sine utbyggingskontrakter slik at Koronasituasjonen kan ivaretas. Vegvesenet ser nå på hvordan store prissvingninger på varekjøp kan reguleres i kontraktene.
Byggfakta 21.04.2020
Snickers Workwear selger arbeidsklær og oppdaterer nå AllroundWorkkolleksjonen med to shorts med løs passform til vår-/sommersesongen 2020.
Byggfakta 21.04.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt