AddToAny

Seapilot 2Star: 786 seilere har en gang fullført

Seapilot 2Star: 786 seilere har en gang fullført
Mange seilere har deltatt i Seapilot 2Star eller Zhik Skjæløy OneStar siden starten i 2004. 786 av dem har fullført en eller flere regattaer.
Seilsesongen er ikke i gang ennå, men mange shorthanded-seilere har begynt å rette blikket mot sesongens store høydepunkter. Seapilot 2Star, som går av stabelen i uken etter Færderseilasen med start torsdag 16. juni, er et av disse høydepunktene.

Regattaen så dagens lys i 2004 da under navnet Watski Skagerrak TwoStar og med den regattaen fikk også shorthanded-seilingen sitt gjennombrudd i Norge. At denne formen for seiling nå er fullt ut akseptert som en vesentlig del av seilsporten, ble stadfestet i 2015 da de første norgesmestrene i shorthanded-seiling ble kåret.

Soloseilasen Zhik Skjæløy OneStar som først het Simrad OneStar ble startet i 2006.

786 seilere har fullført

På de 14 årene som er gått siden shorthanded-starten i 2004, har Seapilot 2Star og Zhik Skjæløy OneStar hatt desidert flest deltagere, og av disse har 786 forskjellige seilere fullført en eller flere regattaer. Det betyr at godt over 1000 forskjellige seilere tilsammen har startet i disse regattaene i løpet av 14 år.

Av de 786 seilerne har 101 av dem fullført fem eller flere regattaer og med det fått SEILmagasinets røde flagg med én stjerne til å føre i akterstaget som bevis på det.

32 seilere har fullført 10 seilaser eller mer og har fått det blå flagget med to stjerner i, og om ikke lenge vil den første seileren få flagget med tre stjerner i for �

Les mer

Flere saker fra SEILmagasinet

For 15 år siden tittet danske Henrik Hansen på en brukt Granada 27, en båt populær i Danmark og i Norge. Den gangen måtte ut med ca 100 000 danske kroner for en slik båt.
SEILmagasinet 28.09.2023
Idag har det vært lette vinder over Sardiniakysten og resultatene fra Gullpokalen er snudd opp ned. Best gikk det for Kristian Nergaard, Johan Barne og Trond Solli-Sæther som med to 2.
SEILmagasinet 27.09.2023
Det er 22 båter nominert til Årets båt i Europa, og ti av dem er samlet i La Rochelle, Frankrike. Her blir det en interessant samling av nyheter, båter du kan lese mer om i tiden fremover.
SEILmagasinet 27.09.2023
Den populære Waka Waka-sommerleiren på Steilene over seks uker har også hatt stor aktivitet.
SEILmagasinet 27.09.2023
Eivind Melleby og mannskapet Joshua Rivkin (USA) er bortskjemt med topplasseringen i VM for Starbåter. I de siste verdensmesterskapene har duoen gull, sølv og bronsemedaljer fra henholdsvis 2017, 2018 og 2019.
SEILmagasinet 26.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt