AddToAny

Sceneskifte i Allskog

- Jeg ser på deg så biskt jeg kan, så hvis mitt blikk kan såre, la det drepe deg, har Anja Gotvasli sagt. Riktignok i rollen som Phebe i Shakespeares «Som dere vil ha det», ikke i rollen som ny styreleder i Allskog.
... Men den kreative siden blir med også inn i styrerommet: Da hun overtok ledervervet etter Eilif Due i april, takket hun av styrelederen gjennom de siste 13 årene med et selvskrevet dikt. Gotvasli er et relativt ubeskrevet blad. Hvordan i alle dager det kan ha seg, skal vise seg å være et betimelig spørsmål.
Det obligatoriske Google-søket i forkant av en portrettavtale gir lite. Noen styreverv, blant annet i Skogeierforbundet, en kornsilo og et par teaterlag. Et par artikler relatert til jobben i SpareBank1 SMN, hvor det går fram at banksjef Gotvasli foretrekker å titulere seg bransjeansvarlig landbruk, og snakker varmt om gårdbrukeren som gårdens viktigste ressurs. Og så er det pressemeldingen fra Allskog i april, da - referert her og der på internett, med bilde av en smilende 45-åring som sier «Det er en sjanse jeg ikke kunne la gå fra meg. Jeg har tatt meg god tid til å bli kjent med virksomheten, og følte meg ikke ferdig med Allskog. Det blir ikke plankekjøring, men da hadde det ikke vært så spennende heller».

TAKHØYDE OG LAVE SKULDRE
Ellers? På LinkedIn, stille. Facebook, stille. Gotvasli selv? På ingen måte stille. Etter en time har vi snakket om styrearbeid, hvordan geografien påvirker samvirkemodellen, Shakespeare, hage, økonomi i kjernevirksomheten, rekruttering, islandsk litteratur, livsløp, generasjonsbolig, skogbrukets omdømme og en avrevet tommel, for å nevne noe.

Lederen for den 21 personer store landbruksavdelingen i Sparebank1 SMN kommer rett fra kontoret i Steinkjer for å møte Norsk Skogbruk. Jobbantrekk: Svart t-skjorte med en stripe fra tegneserien Wonder Woman.
- Jeg er veldig lite formell av meg. Jeg gjør det som trengs, men ut over det mener jeg vi skal ha lave skuldre, god takhøyde, og tørre å komme med alt. Vi skal ta oss tid til å diskutere ferdig diskusjonene, og alle skal få bidra.
Gotvasli har sittet i styret i Allskog i sju år, det siste året som nestleder. Da muligheten bød seg i 2017, takket hun ja på flekken:
- Jeg var veldig gira. Skog er det jeg faglig sett har jobbet minst med, og visst minst om. Det var en mulighet til å lære mer.

ODELSVEITJA
Ikke at agronomen med en mastergrad i ressursøkonomi stilte med blanke ark. Hun som aldri i livet skulle jobbe i bank, har nå jobbet i den samme banken i 20 år. Fra landbruksrådgiver til bransjeansvar til å bygge opp en egen landbruksavdeling med Midt-Norge som markedsområde. Gotvasli kjenner følgelig både landbruket og skogeierne godt, både gjennom jobb og på hjemmebane. Som odelsjente overtok hun familiegården i 2007, med 2000 mål produktiv skog. ?- Det er et relativt ok nivå i området mitt, selv om det ikke høres så mye ut lengre sør. Det er en typisk gårdsskog, med 3-400 kubikk i balansekvantum. Min far var veldig skogens mann. Jeg har vokst opp med at han var ute hele dagen, og kom inn om kvelden og luktet skog. Jeg har to yngre brødre, men som «odelsveitja» var det jeg som var med ut. Så
Gå til mediet

Flere saker fra Norsk Skogbruk

Sagbrukene blir stadig mer desperate i jakten på tømmer, noe som gjorde at både Södra og Mellanskog satte opp prisene i april. Flere selskaper fulgte etter, og enda flere vil følge på, mener Treebula (tidligere Virkesbörsen).
Norsk Skogbruk 24.05.2024
AT Skog opererer med et «markedstriangel» som omfatter tre typer mottakere - norsk industri, egen industri og eksportkunder, sa styreleder Olav Veum. Det er høye priser i alle de tre kanalene. Bra for skogeier - ikke fullt så bra for industrien som andelslaget eier.
Norsk Skogbruk 24.05.2024
Julaften i år var 24. april - i hvert fall for John Deere. Da ble den nye serien hjulgående skogsmaskiner avduket i Helsingfors. I juni ventes maskinene til Norge - men de første bestillingene har allerede kommet.
Norsk Skogbruk 24.05.2024
- Vi står i et permanent soneforsvar. I den posisjonen er det skammelig vanskelig å skåre, mens motstanderen erfaringsmessig innimellom vil klare å smette inn mål.
Norsk Skogbruk 24.05.2024
- Vi må slutte å prate om rekordpriser i norsk skogbruk. Sammenlikner vi realpriser, så er det ikke spesielt gode priser, så vi må ikke være fornøyde der vi er nå.
Norsk Skogbruk 24.05.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt