SKOG
13.09.2017
Som skogeier har du tilgang på mange spiselige vekster du sannsynligvis ikke bruker. Anne Mæhlum og Nina Dreyer har laget et oppslagsverk for deg som ønsker å utnytte skogens ressurser til fulle.
Det er veldig mye som kan spises av vekstene i norsk skog. Kunnskapen på området har vært i ferd med å forsvinne, men de siste årene har det igjen blitt en interesse for å bruke naturen rett ved oss. Boken Fra naturens spiskammer ble en av bestselgerne i fjor, noe som overrasket duoen Mæhlum og Dreyer, som tenkte at de hadde laget en bok mest for de spesielt interesserte.
- Det viste seg at timingen vår var veldig riktig. Det er stadig mer fokus på sanking av bær, sopp og ville vekster, sier Anne Mæhlum, forfatter av boken.
IDEEN TIL BOKEN kom etter at Mæhlum og Dreyer hadde laget en artikkel om strutsevinge og bruken av denne.
- Etter at artikkelen var ferdig tenkte jeg at jeg sitter på nok kunnskap til å lage en hel bok, og vi bestemte oss for å gjøre nettopp det, sier Anne som forteller at hun vokste opp i en mataukfamilie.
- Fisking, bærplukking og sopp var en naturlig del av alle turer vi var på. Det var mamma som fortalte meg om bruken av ulike vekster, forteller Anne.
Hun syntes det var så interessant å lære mer om utnyttelsen av planter at hun fortsatte å lese på egenhånd og lagde sitt eget herbarium som ung.
- Jeg var på jakt etter en sankekalender, uten hell, og bestemte meg derfor for at dette også skulle inkluderes i boken.
BOKEN FUNGERER både som et oppslagsverk, med botaniske plansjer som forteller om de
Gå til mediet- Det viste seg at timingen vår var veldig riktig. Det er stadig mer fokus på sanking av bær, sopp og ville vekster, sier Anne Mæhlum, forfatter av boken.
IDEEN TIL BOKEN kom etter at Mæhlum og Dreyer hadde laget en artikkel om strutsevinge og bruken av denne.
- Etter at artikkelen var ferdig tenkte jeg at jeg sitter på nok kunnskap til å lage en hel bok, og vi bestemte oss for å gjøre nettopp det, sier Anne som forteller at hun vokste opp i en mataukfamilie.
- Fisking, bærplukking og sopp var en naturlig del av alle turer vi var på. Det var mamma som fortalte meg om bruken av ulike vekster, forteller Anne.
Hun syntes det var så interessant å lære mer om utnyttelsen av planter at hun fortsatte å lese på egenhånd og lagde sitt eget herbarium som ung.
- Jeg var på jakt etter en sankekalender, uten hell, og bestemte meg derfor for at dette også skulle inkluderes i boken.
BOKEN FUNGERER både som et oppslagsverk, med botaniske plansjer som forteller om de