AddToAny

Salgssuksess med fag- og lærebok om Afrika

I flere tiår har Tore Linné Eriksen drømt om å få ferdig akkurat denne boka. Og nå er den her. Fag- og læreboka om Afrika er allerede en salgssuksess. Første og andre opplag er utsolgt, et tredje opplag er på gang.
De første stegene på vei mot vår egen art, Homo sapiens, ble tatt i Afrika for sju-åtte millioner år siden. Ikke i noen annen verdensdel har mennesker levd like lenge, og vi kan alle følge våre gener tilbake til dette kontinentet.

Slik starter innledningen til fag- og læreboka «Afrika» utgitt av Cappelen Damm. Og slik starter også vår samtale med forfatter professor emeritus Tore Linné Eriksen (74).

- Det er altså et grunnleggende menneskelig fellesskap koblet til det afrikanske landskapet. Vi er alle afrikanere, legger han til.

Han fortsetter:

Det er altså et grunnleggende menneskelig fellesskap koblet til det afrikanske landskapet. Vi er alle afrikanere. Tore Linné Eriksen Forfatter og professor emeritus

- Vi her i det globale Nord snakker om hva som kan skje hvis vi ikke tar klimautfordringene på alvor. For afrikanerne er det ikke et spørsmål om hva som kan skje. De lever i, og med, store konsekvenser av klimaendringene i dag. Det er et paradoks at de som har bidratt minst til den klimakrisen vi opplever, samtidig er de som allerede betaler den høyeste prisen, sier Eriksen.

Nord og sør

Eriksen er faglitterær forfatter, historiker og professor emeritus i utviklingsstudier ved OsloMet - storbyuniversitetet. Han har utgitt flere lærebøker i historie for videregående skole og en rekke bøker med temaer fra afrikansk historie, folkemordsstudier og Nord/Sør-forhold.

- Denne boka har jeg ikke akkurat ristet ut av ermet for å si det slik,

Les mer

Flere saker fra Khrono

Audhild Gregoriusdotter Rotevatn søkjer seg til ein ny periode som dekan ved Avdeling for mediefag ved Høgskulen i Volda.
Khrono 17.01.2020
Styret ved Politihøgskolen rakk ikke å få Justis- og beredskapsdepartementet til å snu.
Khrono 17.01.2020
Universitetet i Stavanger ble tatt på senga over det fakturaen for nytt datasystem viste. Nå stiller organisasjonsdirektøren spørsmål ved om Unit, direktoratet som kjøper inn fellestjenester for sektoren, har kontroll.
Khrono 17.01.2020
Kunnskapsdepartementet ber om meir dokumentasjon før dei vil svara på om Høgskulen i Volda kunne nekta å handsama ei klage frå den omplasserte dekanen på mediefag.
Khrono 16.01.2020
Etter møte med ledelsen i Nokut er rektor og viserektor ved Høgskolen i Innlandet optimistiske med hensyn til å bli universitet til tross for tidligere anbefaling om avslag på søknad.
Khrono 16.01.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt