Fagbladet
21.02.2022
Robin Storevik ville egentlig bli baker, men etter at koronapandemien sendte ham ut i permisjon gang på gang, grep han muligheten til å ta en helseutdanning. Det ga mersmak.
Dette skulle jeg ha visst da jeg var 16!
Robin Storevik (28) har omsider kommet på rette hylla i livet. Han har nå praksis på Fyllingsdalen sykehjem i Bergen og er på vei til å bli helsefagarbeider. Før han fikk prøve seg i helsesektoren, hadde han et negativt inntrykk av jobben på sykehjem.
- Jeg hadde bare hørt om stell og bleieskift. Men det er jo så mye annet som er viktig i denne jobben, sier han.
Alt det andre er miljøarbeid. Store deler av dagen går med til å oppleve gode øyeblikk sammen med pasientene.
- Når jeg går hjem i dag, er det den kontakten jeg fikk med mannen jeg leste avisen for, jeg husker. Det er slike gode øyeblikk som sitter i. Stellet har jeg glemt.
EN KRONGLETE VEI
Robin er fornøyd og lettet over å ha funnet veien til et fagbrev. Men det har ikke vært noen strak vei. Han har en lidenskap for baking, så det var baker han skulle bli. Men da han hadde tatt to år på restaurant- og matfag og skulle ut i lære i 2012, opplevde han det som altfor mange ungdommer må igjennom. Han fikk ingen læreplass. Han skaffet seg derimot erfarin
Gå til medietRobin Storevik (28) har omsider kommet på rette hylla i livet. Han har nå praksis på Fyllingsdalen sykehjem i Bergen og er på vei til å bli helsefagarbeider. Før han fikk prøve seg i helsesektoren, hadde han et negativt inntrykk av jobben på sykehjem.
- Jeg hadde bare hørt om stell og bleieskift. Men det er jo så mye annet som er viktig i denne jobben, sier han.
Alt det andre er miljøarbeid. Store deler av dagen går med til å oppleve gode øyeblikk sammen med pasientene.
- Når jeg går hjem i dag, er det den kontakten jeg fikk med mannen jeg leste avisen for, jeg husker. Det er slike gode øyeblikk som sitter i. Stellet har jeg glemt.
EN KRONGLETE VEI
Robin er fornøyd og lettet over å ha funnet veien til et fagbrev. Men det har ikke vært noen strak vei. Han har en lidenskap for baking, så det var baker han skulle bli. Men da han hadde tatt to år på restaurant- og matfag og skulle ut i lære i 2012, opplevde han det som altfor mange ungdommer må igjennom. Han fikk ingen læreplass. Han skaffet seg derimot erfarin