AddToAny

Rusthuset

Rusthuset
Karaktersterke materialvalg og smarte formgrep spiller bra på lag med en trang tomt i et brokete nabolag i Gamlebyen, Oslo.
Rusthuset ligger i et skjermet nabolag i Gamlebyen, Oslo. Mot vest har huset Gamlebyen gravlund som nabo, og det forholder seg ellers til et sett murbygninger i en brokete kvartalsstruktur. Bygningen er oppført i bakgården til en gammel enebolig i mur, som var utbyggers tidligere bopel. Det er altså snakk om et infill/fortetnings-prosjekt, der det nye huset forholder seg til en relativt kompleks urban situasjon i kraft av en variert og lite homogen tilstøtende bygningsmasse.
Rusthuset er bygd over tre etasjer, der første etasje kan leses som ett bygningselement, lagt parallelt med grensen på gravlunden. Oppå dette volumet er det plassert et nytt bygningselement over to etasjer, lagt på tvers, slik at disse to øverste etasjene krager ut og lener seg mot en tilstøtende gavlvegg. Dette skaper et portmotiv som sørger for åpen adkomst til et lite gårdsrom og fungerer som tak over inngangssituasjonen.
Gårdsrommet er utført i et samlende dekke av grove brostein, som løper under den nevnte utkragende delen og videre ut på forsiden av huset. Dette skaper et samlende uterom som står utmerket til både omgivelsene og husets karakter, og oppleves både brukbart og estetisk velfungerende.
Gå til mediet

Flere saker fra Arkitektur N

Stedet er Saupstad i Trondheim. Prosjektet er ny videregående skole inkludert flerbrukshall, noe som har løftet totalkostnaden til over en milliard kroner.
Arkitektur N 06.12.2018
BI Trondheim Tekst: Elisabeth Våpenstad-Rånes
Arkitektur N 06.12.2018
Det er i bunn og grunn to prinsipper å drive en arkitektskole etter, og jeg klarer aldri å bli enig med meg selv om hvilket jeg mener er best:
Arkitektur N 06.12.2018
Vega Scene i Hauskvartalet er bygget av Urbanium eiendom.
Arkitektur N 06.12.2018
God arkitektur til tross, det er selve programmeringen av Tøyen torg som er det viktigste suksesskriteriet.
Arkitektur N 06.12.2018

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt