AddToAny

Rommelig og lettseilt familiebåt

I SEILmagasinet nummer 1-2005 skrev Henrik Hansen om Albin Delta som bruktbåt. Den gangen måtte du ut med 300 000 for en slik båt i god stand. Det har i 2023 blitt lagt ut to slike i Norge, den ene til 130 000 og den andre til 170 000.
Begge ble solgt.

Omtalen av Albin Delta ble presentert over to sider i bladet.

I bare en lett bris seiler Albin Delta forbløffende raskt, skjønt båten på ingen måte er overrigget. Det var heller ikke båten da den svenske suksess-konstruktøren Peter Norlin tegnet den som en hurtig familiebåt med regattaegenskaper i 1981.

Albin Marin ønsket seg et nytt trumfkort i 1980-tallets verftskrig om å ha den beste og raskeste cruiser/raceren, for det hadde saktens gått en del år siden suksessen med Ballad og Scampi. Albin Delta ble derfor tegnet med skroglinjer fra datidens hotte IOR-båter, men den kom på vannet i en brytningstid hvor trenden forflyttet seg radikalt fra de «gamle», dype skrogene med smal hekk til de nyere konstruksjonene med flatere bunn og en bredere hekk.

Peter Norlin ga Albin Delta de «klassiske» og dype linjene i undervannskroget av hensyn til familieseilerne, slik at seilegenskapene ikke skulle bli endret nevneverdig når båten ble lastet til sommerturen. Det betød at Albin Delta ikke ble så «sexy» for kappseilerne som opprinnelig tenkt, for tiden hadde allerede løpt litt ifra båten da den ble presentert. Og det er nok noe av forkla

Les mer

Flere saker fra SEILmagasinet

For 15 år siden tittet danske Henrik Hansen på en brukt Granada 27, en båt populær i Danmark og i Norge. Den gangen måtte ut med ca 100 000 danske kroner for en slik båt.
SEILmagasinet 28.09.2023
Idag har det vært lette vinder over Sardiniakysten og resultatene fra Gullpokalen er snudd opp ned. Best gikk det for Kristian Nergaard, Johan Barne og Trond Solli-Sæther som med to 2.
SEILmagasinet 27.09.2023
Det er 22 båter nominert til Årets båt i Europa, og ti av dem er samlet i La Rochelle, Frankrike. Her blir det en interessant samling av nyheter, båter du kan lese mer om i tiden fremover.
SEILmagasinet 27.09.2023
Den populære Waka Waka-sommerleiren på Steilene over seks uker har også hatt stor aktivitet.
SEILmagasinet 27.09.2023
Eivind Melleby og mannskapet Joshua Rivkin (USA) er bortskjemt med topplasseringen i VM for Starbåter. I de siste verdensmesterskapene har duoen gull, sølv og bronsemedaljer fra henholdsvis 2017, 2018 og 2019.
SEILmagasinet 26.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt