AddToAny

- Riktig retning, for lavt tempo

Debatten «Norsk industri i kappløpet mot klimautfordringene» avdekket at flere aktører gjerne vil redusere sine klimautslipp ved hjelp av norsk trevirke. Og alle var enige om at vi ikke lenger bør sende tømmer ut av landet.
Konsernsjef Sven Ombudstvedt i Norske Skog - som påberopte seg å lede en karbonnøytral og i praksis gjeldfri virksomhet - mente trebasert industri nå får god hjelp av den brede klimatrenden i samfunnet. Og da er det viktig at politikerne følger på. - Vi må takke regjeringen for at CO 2 -kompensasjonen kom på plass. I den fasen vi er i nå - med planlagt børsnotering og snarlig lansering av nye produkter - er det viktig å vise at myndighetene står bak oss. Men vi har arbeidet med å få gjennomslag i denne saken i syv år. Vi skulle ønske politikerne hadde en litt ras
Les mer

Flere saker fra Norsk Skogbruk

Når sevja stiger på Eidskogen, tar Tove og Thor Hesbøl, og et par av naboene med seg plastkanner, slanger og drill, og går i bjørkeskogen.
Norsk Skogbruk 11.10.2019
Det har lenge forundret meg: Hvorfor har skogeiersamvirket, som sier de er skogeiernes tjenere, kun ett eneste redskap i verktøykassa? Vi tilbys kun én løsning når det gjelder drift av skog: Hogg snaut og plant gran.
Norsk Skogbruk 03.10.2019
Den lange perioden med lav massevirkepris, kombinert med diskusjoner om at tynning øker faren for vindfelling og råteskader, medførte at tynningsaktiviteten i Trøndelag var beskjeden i mange år.
Norsk Skogbruk 25.09.2019
Humboldt Redwood Company holder til i Humboldt county nordvest i California. Her drives skogforvaltningen etter et omfattende sett med regler og detaljerte planer, for å ivareta miljøhensyn og produsere kvalitetsvirke.
Norsk Skogbruk 24.09.2019
Fusjonen mellom Vestskog er AT Skog går etter planen og direktør Anders Øynes er nå sjef for et selskap som omfatter over 9000 medlemmer og som har tilknytning til 93 skogeierlag i 134 kommuner, fra Notodden til Nordfjord.
Norsk Skogbruk 23.09.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt