AddToAny

Reparere eller kaste?

Bolig Reparerer du ting som går i stykker, eller kaster du det? Vil du leve bærekraftig, er det reparasjon som gjelder. Men forskning viser at det i bunn og grunn er én faktor som avgjør valget vi tar når en eiendel blir ødelagt.
Du har kanskje allerede gjettet hvilken? Reparere eller kaste?

Sist det gikk hull på en sokk, kneet på olabuksen eller albuen på en jakke: Stoppet eller lappet du hullet? Eller gikk plagget rett i søpla? Hva med mobilen, radioen eller vaskemaskinen: Forsøker du å få reparert disse tingene om de går i stykker, eller løper du rett i butikken for å skaffe et nytt produkt? Det er så godt som alltid mest miljøvennlig å reparere et ødelagt produkt fremfor å kjøpe et nytt. Men hvor tungt veier dette argumentet egentlig for folk flest i hverdagen?

Visste du at du som medlem i Huseierne har adgang til gratis økonomisk rådgivning på e-post og mange andre fordeler?

Forsøker ikke engang

Dersom du ikke engang forsøker å reparere, er du i godt selskap: Det er nemlig mer vanlig å ikke reparere enn å reparere, viser en studie fra forbruksforskningsinstituttet SIFO. Over halvparten av forbrukerne i en representativ spørreundersøkelse om reparasjon fra 2019, hadde ikke forsøkt å reparere det ødelagte produktet, enten det var klær, mobiltelefoner eller hvitevarer. Forsker Vilde Haugrønnning ved SIFO synes ikke tallet var overraskende høyt.

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Det er ikke vanskelig å holde seg selv med basilikum hele året, det er nok med et enkelt triks som i tillegg vil spare deg for penger.
Hus & Bolig 27.05.2020
Fristen for å betale restskatt uten renter er i år flyttet to dager på grunn av pinsen!
Hus & Bolig 27.05.2020
Vurderer du å leie ut en del av din egen bolig? Mange er usikre på hvilke krav som stilles til husrommet de vil leie ut, og hva de eventuelt må gjøre for å oppfylle kravene.
Hus & Bolig 27.05.2020
Forslaget til ny nettleie vil fjerne folks motivasjon til å spare strøm og investere i enøktiltak, noe som er stikk i strid med sunn fornuft og norske klimamålsettinger.
Hus & Bolig 26.05.2020
Du som skal selge bolig må passe på å gi riktige opplysninger om ditt strømforbruk. Hvis ikke kan du ende opp med å måtte betale kjøperen erstatning!
Hus & Bolig 25.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt